Poliţiştii arădeni vor fi la datorie şi de 1 Mai. Sfaturi utile pentru cei care pleacă de la domiciliu

  de Special Arad | 30 aprilie 2014, 1:28 PM | Știri Arad

  0

  Peste 600 de poliţişti arădeni vor asigura măsurile de ordine şi linişte publică pe perioada minivacanţei de 1 mai.

  Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră,  poliţie judiciară, vor acţiona în această perioadă pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în judeţul Arad, cu măsuri sporite, cu preponderenţă în zonele turistice şi de agrement.

  Dispozitivele de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza localităţilor urbane şi rurale, în special în zonele de agrement, iar poliţiştii  rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi intensificarea activităţilor specifice, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

  În această perioadă, Poliţia acordă o importanţă deosebită informării cetăţenilor cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni.

  În acest sens, Inspectoratul de Poliție Județean Arad vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.

  Sfaturile polițiștilor:

  În cazul în care plecaţi de la domiciliu , indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

  –  rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa;

  –  spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile şi nu postaţi acest lucru pe reţelele de socializare.

  – închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

  – pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret;

  –  atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;

  – obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.