luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  21 de polițiști de frontieră de la PTF Nădlac I și Nădlac II, trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită

  de Ioana Costaș | 26 martie 2024, 12:42 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  21 de polițiști de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II, precum și un inspector din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost trimiși în judecată de DNA – Serviciul Teritorial Timișoara pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, comise în formă simplă și continuată.

  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt în ceea ce-i privește pe polițiștii de frontieră: „În perioada august 2022-ianuarie 2023, cei 21 de inculpați, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari”.

  În timp ce în sarcina inspectorului antifraudă s-a reținut că „în perioadele 10.08 – 29.10.2021 și 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național mobil – tablouri, statuete”.

  DNA – ST Timișoara a mai precizat că în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

  În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție. Anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

  Citește și: Procurorii DNA au „rezolvat” 11 polițiști de frontieră de la PTF Nădlac II, pentru luare de mită. Aceștia au fost plasați sub control judiciar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.