joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițista arădeană Eugenia Crainic s-a trezit cu cardul clonat! Paguba… la Varșovia

  de Tudor Bogdan | 3 septembrie 2015, 3:00 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Știri Arad. Eugenia Crainic este o fostă jurnalistă la cotidianul Adevărul de Arad și Observator Arădean, care lucrează acum în rândurile Poliției Locale. Plecată câteva zile la București, Eugenia a avut o mare surpriză atunci când a primit un telefon de la bancă.

  I-a fost clonat cardul și banii au fost folosiți pentru cumpărături la… Varșovia, capitala Poloniei.

  IATĂ MAI JOS TEXTUL INTEGRAL POSTAT DE EUGENIA PE CONTUL EI DE FACEBOOK

  „La o zi după ce-am venit din București, mi s-a clonat cardul. Hoții au folosit online datele cardului meu, pentru a-și cumpăra jocuri și anumite componente electronice de pe un site oarecare din Varșovia/ Polonia. Apucaseră să „intre” în 890 de lei, adică vreo 200 de euro. NU mi-am dat seama singură că mi-au dispărut banii. Nu verific soldul în fiecare moment. Și nici nu aveam o sumă fabuloasă pe card. DAR!!!

  Mă sună, inopinat, un angajat al BRD, care se prezintă și mă întreabă: „Doamnă, sunteți clienta noastră de zece ani și în afară de plata facturilor curente și a unor plăți în diverse magazine mari, NU ați efectuat cumpărături externe cu cardul. Dorim doar să verificăm dacă doriți să validați cumpărăturile din Varșovia, dvs. mai având anumite sume în așteptare bla bla bla…” Când aud, PANICĂ, fugit la bancă, blocat card, schimbat card, făcut ce trebuie. Totuși, plata sumei de 200 de euro a fost efectuată. Banca nu avea de unde să știe că eu nu am efectuat/ validat vreo cumpărătură de prostii electronice din Varșovia. După care, bătaie de cap, completat avize de oprire a plăților, tot felul de hârțoage; în fine, Banca m-a asigurat că mai devreme sau mai târziu îmi voi recupera banii, că ei se ocupă. Totuși, fac și plângere la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, informez și Banca, totul pare să se clarifice. Investigatorii opinează fie că mi s-a clonat cardul, fie că o anumită rețea a intrat fraudulos în posesia mai multor date de card și a dat diverse tunuri online. O fi. Habar n-am. Oricum, mie mi se-ntâmplă atâtea…

  Personal, consider că bucureștenii sunt cei care mi-au făcut-o (fiindcă DOAR după ce am folosit cardul la ei în „sat” mi s-a întâmplat pocinogul), teorie susținută de toți cei cu care am vorbit, iar furtul datelor s-ar fi putut efectua cu un POS mobil, din acela folosit, de pildă, de ospătari în restaurante. Cum? Cu talent, cum altfel!

  Așadar, verificați-vă din când în când sumele de pe carduri! Poate nu sunteți clienții unei bănci care își cunoaște clienții și până verficați, cine știe ce vă mai cumpărați de prin Polonia sau oriunde! Pfff… Pe unde te-ntorci cu ochii, numai șarlatani, mincinoși, gunoaie. Tristă lume în țărișoară!”

  jeni 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.