sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția Locală începe verificarea semnării contractelor de salubrizare

  de Special Arad | 17 iunie 2024, 12:51 PM | Știri Arad

  1

  Comunicat. Polițiștii locali cu atribuții pe linia protecției mediului, respectiv evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, notifică asociațiilor de proprietari și reprezentanților acestora demararea acțiunilor de verificare a deținerii contractelor de salubrizare cu operatorul delegat pe raza municipiului.

  „Precizăm că în urma intrării în vigoare a noului contract de concesiune în luna aprilie, anul curent, prin care s-a delegat prestarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale, către operatorul RETIM, toate persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului Arad sunt obligate să încheie contracte de salubrizare.

  Acțiunile de verificare vizează aproximativ 140 de asociații care nu au procedat la încheierea contractelor de salubrizare, imperative în baza noului contract de concesiune, până la împlinirea termenului acordat în acest sens prin notificările transmise de către operatorul de salubrizare. Reiterăm faptul că toate contractele de salubrizare încheiate sub efectul vechiului contract de concesiune și-au încetat valabilitatea odată cu încetarea respectivului contract de concesiune.

  D.G.P.L. Arad recomandă îndeplinirea obligațiilor legale de către administratori, președinți și asociații de proprietari, în vederea evitării măsurilor sancționatorii, care pot fi aplicate în mod repetat, până la intrarea în legalitate, astfel:

  -asociațiile de proprietari riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 lei, pentru nedeținerea contractelor de salubrizare ori refuzului încheierii acestora, după intrarea în vigoare a noului contract de concesiune, încălcându-se prevederile HCLM nr.297/2015-privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad, respectiv normele prevăzute de Legea nr. 101/2006-privind serviciul de salubrizare a localităților;

  – administratorii condominiilor pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 2.500 și 5.000 lei, pentru neîndeplinirea atribuției prevăzute în art. 66 pct. i/Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, respectiv neîndeplinirea obligației de a efectua formalitățile necesare în angajarea contractelor cu furnizorii de servicii, în speță contractul de salubrizare”, a transmis Poliția Locală Arad.

   

  Citește și: Cele 4 centre de colectare pentru deșeuri voluminoase ar urma să fie amenajate în toamnă · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.