duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția Locală a făcut un parteneriat cu taximetriștii pentru a detecta mai ușor neregulile din trafic

  de Raluca Medeleanu | 6 martie 2020, 12:53 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  11

  imagine cu rol ilustrativ

  Directorul Poliției Locale Arad Adrian Toma împreună cu primarul Aradului Călin Bibarț au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Poliția Locală a semnat zilele acestea un parteneriat cu mai mulți taximetriști arădeni, cu scopul de a rezolva cât mai repede neregulile din trafic.

  Mai exact, Adrian Toma a explicat că momentan parteneriatul este semnat cu două asociații de taximetriști și o firmă de taximetrie (Verbiță), fiecare dintre cele trei grupuri având câte cinci taximetriști aleși să fie reprezentanții „acreditați” pentru a suna direct pe un număr de telefon prestabilit, în afara celui de dispecerat, în vederea sesizării oricărei nereguli observate în trafic: defecțiuni ale semafoarelor, gropi nesemnalizate, taximetre pirat, parcări necorespunzătoare.

  Toma și Bibarț au explicat că parteneriatul are la bază ideea de a scurta intervenția polițiștilor locali, întrucât persoanele care sună direct la dispeceratul Poliției Locale pierd mai mult timp trecând prin pașii de identificare a reclamantului, însă totalul de 15 taximetriști, aleși de asociațiile și firma respectivă (pe criteriul „om de încredere”), vor putea anunța astfel mult mai repede problemele. Mai mult, dat fiind faptul că Poliția Locală are în total 30 de agenți, de regulă aceștia se află în puncte cheie ale orașului (în jurul școlilor, în anumite intersecții aglomerate), iar astfel anumite zone rămân uneori neobservate corespunzător. Estimat, la nivelul orașulul există 1000 de taximetriști care acoperă întreaga zonă a orașului, astfel aceștia pot ajuta, dacă doresc, la sesizarea problemelor.

  „E o măsură care nu ne costă nimic, momentan vom vedea cum va decurge, iar peste o lună vă vom și prezenta un raport”, a explicat Toma, totdată folosindu-se de acest prilej pentru a lansa o invitație și celorlalte firme acreditate de taximetrie din oraș să se alăture parteneriatului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte tare! Politia locala ii controleaza pe taximetristi, au dreptul sa-i amendeze iar acum fac protocol cu ei ca sa le fie informatori din trafic.
   Deci taximetristii vor constata nereguli in trafic in timp ce politistii locali dau din miini prin intersectiile semaforizate din Arad! Super super tare frate!

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Hai pe bune??? A ajuns lupul paznic la oi? Bai da pe cretinul ala de la locala nu il mai trezeste nimeni? Se crede in filmele cu nazisti… cum dracu se face ca locala dirijeaza cu 1 om podgoria? Cum se face ca seful lor de la serviciul circulatie ia spaga de la firmele de transport… oare graurul mai e in schema asta?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.