duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Poliția din Arad a pus ochii pe conducătorii de biciclete și de trotinete

  de - | 22 septembrie 2023, 11:22 AM | Știri Arad

  0

  Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii rutieri arădeni au demarat mai multe acțiuni în municipiu, pentru conștientizarea, de către conducătorii de biciclete și trotinete electrice, a pericolelor la care se expun prin nerespectarea legislației rutiere.

  „În anul 2023, nerespectarea legislației de această categorie de participanți la trafic reprezintă una din cauzele principale de producere a accidentelor rutiere cu consecințe grave, astfel că aceste acțiuni s-au desfășurat pe două paliere: de informare asupra consecințelor nerespectării legii și luarea de măsuri legale (sancționarea contravențională), unde s-a impus”, transmite IPJ Arad.

  În perioada 1-17 septembrie a.c., au fost verificați 296 de conducători de biciclete și trotinete electrice, fiind aplicate 189 de sancțiuni contravenționale, 165 pentru lipsa elementelor reflectorizante și 24 pentru deplasarea cu aceste mijloace de transport sub influența alcoolului. Totodată, au fost distribuite veste reflectorizante și pliante cu informații utile, despre regulile de circulație aplicabile acestei categorii de participanți la trafic.

  Acțiunile polițiștilor se desfășoară până la sfârșitul lunii septembrie, se arată în comunicatul IPJ Arad.

  Citește și:

  Un oraș din România interzice trotinetele electrice: Sunt un pericol pentru trafic!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.