marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un oraș din România interzice trotinetele electrice: Sunt un pericol pentru trafic!

  de - | 14 august 2023, 8:59 PM | Naţional

  0

  Prezența trotinetelor electrice în trafic a generat discuții pro și contra privind utilitatea acestora, dar și pericolul pentru cei care le utilizează. Primăria Constanța a luat decizia de a interzice complet trotinetele electrice de închiriat invocând faptul că sunt un pericol pentru șoferi.

  “Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, spun reprezentanții primăriei.

  De asemenea, municipalitatea consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal. “S-au constatat şi alte încălcări ale regulamentului, precum staţionarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a staţiilor de autobuze şi pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri şi alte instituţii publice, staționau în zona spaţiilor verzi şi a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori şi trei zile, deşi aveau staţii alocate pe toata raza municipiului Constanţa. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal”, informează Primăria Constanța, citată de Info Sud Est.

  8 morți și peste 130 de grav răniți s-au înregistrat în accidente de trotinete electrice. În aproape toate cazurile, vinovați au fost utilizatorii. Potrivit UNSAR, în 2022 au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu față de 2021.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.