miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A fost anul Silvanei! Marele premiu semicentenar într-un an… Centenar (Foto)

  de Lucian Dănilă | 19 noiembrie 2018, 3:07 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  M-am obișnuit în ultimii ani să scriu la superlativ despre Silvana Retter. Am scris în repetate rânduri că ea face artă, este o artistă. Unii ar putea spune că ea face poze, așa mai popular vorbind, că este fotografă și face, evident, fotografii, dar nici asta nu este de ajuns. Silvana face artă în fotografie, iar acest lucru este confirmat de zecile de premii internaționale pe care le-a obținut în ultimii patru ani.

  Peste tot unde a fost premiată, atunci când apare numele Silvana Retter se spune că este din Germania, de la Mannheim. Silvana, însă, este de aici, arădeancă get-beget, crescută și educată în orașul Arad, iar despre origini vorbește chiar ea într-o postare pe Facebook. Locuiește în Germania de 12 ani, dar inima ei a rămas aici, la Arad, iar Silvana revine cu drag în orașul ei cu fiecare ocazie care i se ivește. „Noroc cu avioanele low-cost”, glumea ea vineri seara.

  IMG 4159

  „Se spune că toate drumurile duc la Roma – în cazul meu, toate drumurile mă duc, din nou și din nou, la Arad, acolo unde inima mea se simte ACASĂ.

  Vernisajul „Ars Fotografica Arad 2018”, decernarea premiilor cât și momentul inmânării marelui trofeu „Foto Club Arad – 50 de ani – Silvana Retter – Germany”, pentru cel mai bun autor, respectiv autorul cu cele mai multe acceptari din concurs; atmosfera, familia si prietenii ce mi-au fost alături, toate împreună au definit încă odată, un moment cu adevarat unic, din viata mea!

  Mulțumesc încă o dată președintelui Foto Club Arad, domnul Boran Mircea, pentru minunatul trofeu si pentru călduroasa primire, juriului pentru încrederea în fotografiile mele, colegilor fotografi, prietenilor și familiei mele pentru faptul că imi sunt mereu alături și nu în ultimul rând, tuturor celor care au ales să fie prezenți la acest vernisaj de fotografie, cu participare internațională.

  Doresc Foto Club-ului Arad, viață lungă, multe momente de reușită și de frumusețe, iar colegilor fotografi, „lumină bună” și inspirație maximă!

  Felicitări celor premiați, si nu in ultimul rând, felicitări tuturor participanților!” (Silvana Retter)

  IMG 4102

  Silvana Retter a mai cules un premiu și nu unul oarecare. A câștigat Trofeul aniversar „Foto Club Arad – 50 de ani” realizat special de foto-club pentru autorul cu cele mai multe acceptări. Altfel spus, un trofeu semi centenar într-un an Centenar pentru România.

  Vernisajul, oferirea catalogului și decernarea premiilor Salonului Internaţional de Fotografie Ars Fotografica a avut loc pe 16 noiembrie, ora 18, la Sala de Expoziții Atrium Mall din Arad. La ediția de anul acesta au participat 98 autori cu 682 de fotografii (349 liber color, 333 liber monocrom) din 12 de localităţi din România (Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Arad, Oradea, Bucureşti, Deva, Vladimirescu, Carei, Cluj-Napoca, Iaşi), dar şi din 19 localităţi din Ungaria (Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Baja, Székesfehérvár), Serbia (Novi Sad, Sremska Camenica), Israel (Haifa), Brazilia (Rio de Janeiro, Londrina), Germania (Mannheim), Italia (Pontassieva), Elveția, Polonia (Lodz, Poddebice, Tychy, Piastow, Sieradz, Varșovia) .

  Au fost reprezentate 9 cluburi foto din România şi 7 cluburi din străinătate, fiind acceptate 174 fotografii (99 color, 75 monocrom). Premiile acordate de Foto Club Arad sunt personalizate cu numele câștigătorului.

  Premiile ARS Fotografica 2018

  SECŢIUNEA „LIBER – COLOR” :

  Premiul I şi Medalia de Aur AAFR – Marian Plaino, București – Capadocia, țara cailor frumoși.

  Premiul II şi Medalia de Argint AAFR – Ovi D. Pop, Oradea – Dead or Alive.

  Premiul III şi Medalia de Bronz AAFR – Paul Draga, Arad – Între dealuri.

  Menţiune AAFR – Bolvári Csilla, Ungaria – Doroti

  Menţiune AAFR – Rucsandra Călin, Craiova – Autumn in Blue

  Mențiune AAFR – Octavian Iolu, Arad– Looking Up

  Premiul I şi Medalia de Aur FCA – Codruța Georgescu, Cluj Napoca – A Forest Story

  Premiul II şi Medalia de Argint FCA – Szabo Iosif, Odorheiu Secuiesc – Linii

  Premiul III şi Medalia de Bronz FCA – Tadeusz Wijata, Polonia –

  Menţiune FCA – Piotr Kuczyński, Polonia – Stairs

  Menţiune FCA – Monostoriné Hrabovszky Éva, Ungaria – Autumn in Martely

  Mențiune FCA – Silvana Retter, Germania – Mother Earth

  IMG 4096

  SECŢIUNEA „LIBER – MONOCROM” :

  Premiul I şi Medalia de Aur AAFR – Bolvári Csilla, Ungaria – Gemini

  Premiul II şi Medalia de Argint AAFR – Virgilio Bardossi, Italia – Conductor.

  Premiul III şi Medalia de Bronz AAFR – Katona Péter, Ungaria –  Veil Forest

  Menţiune AAFR – Roberto Soares Gomes, Brazilia – The Kiss

  Menţiune AAFR – Mariusz Nowicki, Polonia – Expectancy

  Mențiune AAFR – Silvana Retter, Germania – Valley of Life

  Premiul I şi Medalia de Aur FCA – Grigore Roibu, Deva – Stormy Feast

  Premiul II şi Medalia de Argint FCA – Michał Małkiewicz, Polonia – Aberration

  Premiul III şi Medalia de Bronz FCA – Witold Jankowski, Polonia – Kalina & Anna

  Menţiune FCA – Mihnea Cafadaru, Arad – Tremor

  Menţiune FCA – Dorel Fădoraș, Vladimirescu – Look at Me

  Mențiune FCA – Ilija Gajinov, Serbia – Two

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.