Poliția a evacuat definitiv boschetarii! Gospodăria Comunală a reintrat în posesia clădirii de la Podgoria…

  de Raluca Medeleanu | 17 iunie 2015, 9:55 AM | Strada

  1

  Până în urmă cu aproximativ un an, Gospodăria Comunală a avut administrația la Podgoria, pe Bulevardul Revoluției nr.26-28, într-o curte de blocuri. Clădirea a fost pe urmă retrocedată, iar proprietarul, fiind plecat în străinătate, a lăsat-o în paragină, goală, spre disperarea celor care locuiesc în blocurile din jur. Noaptea, zona era ideală pentru boschetarii în căutarea unui loc de dormit, iar locatarii ajunseseră cu nervii la pământ din cauza gălăgiei pe care aceștia o făceau certându-se, îmbătându-se și drogându-se. Poliția nu putea face nimic, fiind spațiu privat și neavând acordul proprietarului de a interveni.

  Astăzi, calvarul riveranilor a ajuns la final. Poliția Locală, împreună cu DDAC Arad au desfășurat în această dimineață o acțiune de evacuare a oamenilor străzii care își făcuseră de atâta timp cămin în camerele părăsite ale imobilului. Fiecare dintre ei au trebuit să-și adune lucrurile personale și să plece, deoarece clădirea a redevenit spațiu public. Unii au plecat la Adăpostul de Noapte, unde Oana Pârvulescu (director DDAC Arad) i-a înștiințat că sunt mai mult decât bineveniți și că acolo pot să doarmă într-un pat curat și să își spele hainele în mașinile de spălat ale Centrului. Alții, însă, au găsit condiția pentru înnoptare prea dificil de urmat (acolo este interzis consumul de alcool și droguri) și au preferat să își găsească singuri alte alternative.

  Acțiunea a fost demarată pentru că Gospodăria Comunală a câștigat în instanță clădirile respective, împreună cu 1000 mp din totalul de 3000 de mp ai împrejurimilor. Conform celor spuse de către reprezentanții Gospodăriei Comunale care se aflau astăzi la fața locului, Gospodăria Comunală dorește să reamenajeze spațiile respective pentru că intenționează să mute Administrația din nou acolo.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.