joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Vă place de Viktor Orbán?

  de E. Nola | 9 aprilie 2022, 10:30 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  5

  (foto: Facebook / Orbán Viktor)

  În Ungaria vecină s-a votat duminica trecută.
  Cu toată organizarea opoziției, rezultatul a fost copleșitor în favoarea Fidesz-ului lui Orbán Viktor, ceea ce îi asigură acestuia al patrulea mandat consecutiv de premier al Ungariei, un control absolut al Parlamentului chiar peste nivelul de dinaintea acestor alegeri.
  Chiar dacă unii sesizează caracterul populist-autocrat al regimului orbanist, mulți dintre concetățenii noștri sunt impresionați de siguranța și hotărârea lui Viktor Orbán, de prestația sa care a trecut de mult granițele Ungariei, făcând din premierul maghiar un personaj băgat în seamă pe plan mondial, primii care l-au felicitat după victoria în alegeri fiind Vladimir Putin și fostul președinte american. Da, de Donald Trump vorbim.
  Jucând la două capete în problema războiului pornit de Putin, premierul Ungariei îi impresionează mai ales pe românii care sunt plictisiți de stilul lânced și nițel mai mult dezorganizat al politicii românești, reclamând oarecum un politician cu prestanță și hotărât, un fel de Băsescu care nu se uită în cruci și nici informator al securității nu a fost.
  Mai ales aici la Arad, mulți sunt interesați de situația din Ungaria – la Bătania, mai nou, se vorbește românește -, așa că vă întrebăm din nou, stimații noștri, mult mai orientați decât ai lor, ce părere aveți de Viktoraș?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Vă place de Viktor Orbán?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cam la misto intrebarile. 🙂 Tot asteptam o analiza a dvs despre alegerile din Ungaria. Am gasit-o aici, la rubrica de mistouri … desi tema mi se pare foarte serioasa. Probabil nu ati vrut sa va iritati conationalii 🙂 care au votat iarasi in masa, cu un procent de 95 la suta, ceea ce doar in Koreea de Nord gasesti ( nici macar in Belarus sau in Rusia).
   Va inteleg si este trist sa vezi atata manipulare in cadrul maghiarimii. Manipulare nationalista, antieuropeana, homofoba, antimigratie, rod al multor ani de spalare a creierelor. Reteta am vazut-o mai la est.
   Are dreptate Paul Lendvai cand spune ca magharii nu au depasit momentul Trianon, poate ar fi cazul unei dezbateri in cadrul societatii maghiare pentri a depasi ceea ce ei numesc „tragedia natuinii” .

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Aveți dreptate, însă analiza mai poate aștepta.
    Prima reacție, a fost asta. Sunt și cauze obiective, pe de altă parte și această polă a dat rezultate: marea majoritate a românilor care au reacționat și-au exprimat simpatia pt Orban.
    Pe mine asta mă neliniștește mai mult decât votul ungurilor.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.