marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Șapte motive, plus unul, ca să nu te vaccinezi

  de E. Nola | 20 noiembrie 2021, 11:14 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  5

  Lupta se duce în continuare.
  Cea dintre cei care se vaccinează și antivacciniști sau antivaxeri, cum se cheamă ei în limba lui Shakespeare și Boris Johnson.
  Chiar dacă printre antivacciniști – asta ca să folosim limba noastră cea duioasă, limba lui Cîțu și Falcă – se găsesc mulți care au fost deja vaccinați antipolio sau altele și n-au pățit nimic în afara faptului că nu s-au îmbolnăvit de poliomelită.
  Dar ei au libertatea lor, trăim într-o țară liberă – trebuia să-i vezi pe ăștia pe vremea lui Ceaușescu pe care, mulți, îl și invocă de altfel -, iar libertatea lor este una pe care o înțelege și Doamna Șoșoacă. Aia cu fac ce vreau și cum vreau…
  Desigur, asta înseamnă și libertatea de a face treaba mare în centrul orașului la oră de maximă audiență, interesant este că nimeni nu se folosește de această libertate.
  Pe de altă parte, poate e bine să amintim celor care caută motive că libertatea unuia întotdeauna implică obligația celuilalt, altfel nu funcționează. Cum ar veni, ca să fii liber să te piși în tramvai, ceilalți din tramvai au obligația să nu intervină și să nu te pună să lingi pe unde ai scuipat…
  Așadar, iată, pentru cei care încă nu au înțeles, argumentele forte ca să nu te vaccinezi….

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Șapte motive, plus unul, ca să nu te vaccinezi

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. – Întotdeauna în istoria omenirii deschizătorii de drumuri au fost ridiculizați, batjocoriți sau chiar linșați.
   Turma reacționează de fiecare dată refractar și proporțional cu reticența spre schimbare dar progresul urmează invariabil și neclintit aceeasi direcție cu cea în care se scurge timpul, indiferent cât vor unii să îl ignore sau să îl bage sub preș.
   – Îmi aduc aminte de febra anilor ’90… tratamentele cu diferite „minuni”. Atunci, era cum era… abia ieșiți din comunism, îndobitociți, lipsa educației, lipsa informației, șamd. Dar acum? După 30 de ani… cu acces la informație, cu acces la educație occidentala, în era tehnologiei și a informației…
   Cu părere de rău, trebuie să o spun: Oameni buni! De prostie nu ne vindecă nici un aparat!
   – Sânt lucruri general valabile . Orice om are momente de siguranță și nesiguranța. Fa un episod despre IMAGINEA DE SINE, Cum știi cât nu știi din ce va fi….?!
   Mulți folosesc tehnica Cold Reading, când construiesc ceea ce spun din informații date de către ceilalți. Însă fiecare decide pentru el. Nu faceți bine convingând oamenii că e o varianta total gresită. Liberul arbitru este mai presus de orice!
   _______________________________
   Eu nu am încredere în mine ,cum să am în alți ? ….
   Îs cam imun la coplimente și chesti de genu de obicei citesc bine oameni și știu că de fapt doresc ceva de la mine…!
   sau să mă facă să mă simt mai ok, așa că tac îi ascult mă prefac că îmi place ce au zis și îmi văd de ale mele .

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. „au fost deja vaccinați antipolio sau altele și n-au pățit nimic în afara faptului că nu s-au îmbolnăvit de poliomelită.”
   Am mai auzit argumentul ăsta, dar nu stă în picioare pt ca nu se poate compara un vaccin (în special ăsta pt covid) din zilele noastre cu ce a fost acum 30 de ani, mai ales ca unele erau făcute la noi la institutul Cantacuzino! Toate căsuțele de bifat sunt la mișto, adică o comedie ieftină. Aici nu e vorva ca ți se scoală sau nu, domnule, aveți încredere 100% în acest vaccin? Pe criteriul ca sunt vaccinați milioane și nu au pățit nimic, ok, dar dacă peste 3, 5 ani se întâmplă ceva? Dar de cazurile adverse grave apărute în urma vaccinului? Nimeni nu scrie /vorbește despre asta! De ce? Pentru ca ar cădea tot mitul acestui vaccin.
   Credeți ca acest vaccin a apărut accidental de la un animal? Nu vi se pare ca e făcut în laborator? După părerea mea e făcut în laborator, atunci cum sa am încredere sa ma vaccinez?
   Sau cum comentați faptul ca sunt cazuri în aceeași familie când un membru are covid și altul nu! Dacă e atât de contagios, de ce celalalt nu se îmbolnăvește?
   Ar trebui sa ascultați și ce spun unii medici (aia care nu se tem pentru postul lor și spun adevărul pentru ca au depus un jurământ). De exemplu doamna dr Anca Nițulescu! Sau domnul dr Virgil Păunescu vicepreședintele Academiei de științe medicale, chiar merită sa-l ascultați!
   În lume au fost cazuri de reacții adverse grave(vezi cazul din Franța unde 24 de mii!!!, de medici au avut reacții adverse grave după ce au fost vaccinați împotriva hepatitei B și au dat statul în judecata, și au câștigat, de ce au câștigat? Pentru ca au avut dovezi!
   Vi se pare că de pe urma acestui vaccin nu se câștigă bani? Firmele nu îl produc gratis, iar peste câțiva ani nu-l va mai plăti statul, îl vom plăti direct din buzunar, mulți îl vor face preventiv!
   Uitați aici un link cu doamna doctor Anca Nițulescu, ea nu are niciun interes financiar sa dezinformeze!

   --4 voturi
   +1
   -1
  3. https://www.facebook.com/corneltony/videos/1033895824100456/
   Fiecare e liber sa facă ce dorește.
   Până la urmă banii conduc lumea! Tot ce se întâmplă acum cu acest vaccin deja e prea mult! Făcut în 6 luni și e nevoie de 3 doze, de ce? Sa fie siguri ca nu ne îmbolnăvim, sau sa fie siguri ca își vor atinge scopul, celălalt scop…
   Reacții adverse au fost în tarile din Africa, Asia, cu unele vaccinuri pentru poliomielită, chiar hepatita B și altele. Cazuri reale care se pot verifica, sunt publice!
   Sa comparăm un vaccin de la institutul Cantacuzino cu cele de azi e ca și cum am compara salamul cu soia (care era mult mai sănătos) cu salamul din ziua de azi făcut cu n E-uri!

   --4 voturi
   +1
   -1
  4. @Arădean
   – Oamenii spun – „acest telefon este mult mai ușor, mai bun pentru mediu” și alte bla, bla-uri….,
   cumpără telefoane mobile odată la x luni ( x = de la 1 la 9 fiindcă 10 deja intră în categoria xx )
   Majoritatea mobilelor nu sunt reciclabile.
   urmarește titlul
   Fabricating Genetically Engineered High-Power Lithium-Ion Batteries Using Multiple Virus Genes
   poate ai auzit despre Paul Hertz, directorul diviziei de astrofizică din cadrul NASA, l-a scăpat gura pe ……
   „Aveţi grijă ce vă doriţi. Dacă aţi şti măcar o fracţiune din chestiile cu care ne ocupăm nu aţi mai dormi noaptea. Vă promit asta”.
   – „Frate”, ai xx ani si încă nu te ai sărutat cu nimeni… , singura persoană ce iți face complimente e mă-ta? …
   Sau mai rău, ești un „anal-ist” politic?

   Câteva titluri pentru „tras la biberon”
   Fabrication of virus metal hybrid nanomaterials: An ideal reference for bio semiconductor
   Electrostatic conditions define the 2D self-assembly of tomato bushy stunt viruses on solid surfaces
   Solvent-Assisted Patterning of Polyelectrolyte Multilayers and Selective Deposition of Virus Assemblies
   Inducible Site-Selective Bottom-Up Assembly of Virus-Derived Nanotube Arrays on RNA-Equipped Wafers

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.