marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Ce ziceți, de ce s-a dat la Arad Anul Nou cu un minut înainte?

  de E. Nola | 6 ianuarie 2024, 9:11 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  4

  Întrebare legitimă și logică, din moment ce, în noaptea Revelionului din fața primăriei, cei atenți și cu ceasurile exacte au observat că la Arad s-a început numărătoarea inversă cu aproximativ un minut înaintea orei oficiale. Nu-i mare lucru, desigur, dar totuși spune câte ceva despre cei care hotăresc pe aici ce și cum, fie din vârf, fie din poziții mai subordonate, dar cu atât mai plăcute.

  Normal, nu credem că s-a dat un ordin ca numărătoarea să înceapă înaintea Bucureștiului și celor care se iau după ei. Mai ales că dacă stăm să ne gândim mai bine, ora reală din Arad nu este cea din București, este doar a Aradului dacă socotim distanța de la București până la Arad și drumul pe care Soarele trebuie să îl parcurgă ca să ajungă de acolo aici.

  Nu glumim și nu dăm cu apropoul, asta este realitatea astronomică, chiar se poate presupune că va veni vremea când, datorită tehnologiei digitale, în fiecare localitate mai importantă ora exactă să fie stabilită chiar acolo, pe loc.

  Revenind la graba de la miezul nopții care a făcut trecerea de la 2023 la 2024 nici vorbă de așa ceva, nu de alta, dar atunci trebuia să se înceapă numărătoarea după și nu înainte, ceea ce nu se face, că atunci se observa că de fapt suntem mai aproape de ora Budapestei decât de cea de la București, deci rămâne întrebarea: oare cum am putea explica această nouă „originalitate” arădeană, având în vedere că mai nou astfel de originalități care ne scot din normal și ne așază în ciudat pe aici sunt din ce în ce mai numeroase….și normale…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce ziceți, de ce s-a dat la Arad Anul Nou cu un minut înainte?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.