Taifun de emoție la „Wind Show”-ul de la Filarmonică

  de Raluca Medeleanu | 3 June 2022, 9:36 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Concertul de joi seara susținut de suflătorii orchestrei Filarmonicii Arad a adus un suflu proaspăt în sala de concerte a Palatului Cultural. Sub bagheta maestrului Florin Ciofică, au fost interpretate compoziții în forță, muzica fiind parcă o oglindă a bucuriei începerii unei noi etape, a venirii sezonului cald, a bucuriei.

  Programul a combinat compoziții muzicale clasice, precum Uvertura din opera Carmen de Georges Bizet, Adagio de Tomaso Albinoni, ori Dansul Ungar al lui Brahms, însă a adus și un suflu nou, prin interpretarea lucrărilor unor mari compozitori contemporani, cunoscuți pentru excepționala muzică de film, precum Ennio Morricone („Once Upon a Time in the West” și „The Good, the Bad and the Ugly”), John Williams (muzica din filmul „Indiana Jones”) ori Klaus Badelt (coloana sonoră din filmul „Pirații din Caraibe”).

  Finalul concertului a ridicat publicul în picioare, aplaudând în continuare intens, ca o prelungire la aplauzele ritmice, tradiționale, oferite în timpul ultimei interpretări, anume Marșul lui Radetzky, de Johann Strauss.

  Tomaso Albinoni – Adagio, un moment mai sobru, dar înălțător:

  Iată și o înregistrare de la repetițiile pentru concert, cu „Pirații din Caraibe”:

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.