sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Bulevardul Dr. Gheorghe Falcă, cam când, unde și de ce?

  de E. Nola | 30 august 2019, 2:36 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  6

  Tendința mai nouă de a denumi locuri, străzi și parcuri după personalități locale nu poate fi decât salutată.

  Decât nume care nu au avut de-a face sub nicio formă cu orașul, mai bine să ne numim locurile după cei care au trăit pe aici, sunt legați, într-un fel sau altul, de oraș și au mai făcut câte ceva pentru ca viața să fie mai bună, ușoară și plăcută pe aici.

  Este însă și un pericol, acel risc ca în numele unor idei de partid, ca să nu le spunem de gașcă, sa se ofere această onoare unor oameni care s-au distins pe invers sau nu s-au distins de fapt deloc, faima lor fiind, la o judecată mai serioasă, fum și ceață.

  Despre numirile de până acum numai de bine, chiar dacă Dr. Ardelean și-a făcut-o cu mâna lui, Domnul Bujor Buda și nu în ultimul rând alpinistul arădean care a sfârșit atât de tragic nu demult, Zsolt Török, merită să rămână în amintirea colectivă a arădenilor.

  Cea mai mare problemă ni se înfățișează atunci când ne gândim la primarul de peste 15 ani, cel care, chiar dacă este în viață, a plecat dintre noi, întrebarea fiind evidentă, totuși: este cazul oare să ne gândim ca în viitor contribuția sa să fie imortalizată prin denumirea unui loc în Arad după el?

  Întrebarea este de actualitate, având în vedere trendul mai recent ca oamenii mari să fie omagiați astfel chiar din timpul vieții lor.

  Ei, având toate acestea în vedere, am formulat pentru dumneavoastră întrebarea în acest sfârșit de august și de sezon estival și festival.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Bulevardul Dr. Gheorghe Falcă, cam când, unde și de ce?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Imi pare rau d-le Notaros!Ati omis cea mai importanta locatie!Strada Marului!Pentru ca prin satirizare,ar fi multe,multe altele….Statia de epurare de langa aeroport care emana arome care ma duc cu gandul la el,Strandul,locatiile bazelor sportive demolate…..si lista propusa de catre dvs si continuata de catre mine,ar fi interminabila….

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.