Poate Primăria nu știe: Arădenii sunt „mâncați” în fiecare seară de țânțari!

  de Dan Lazăr | 6 iulie 2020, 8:33 AM | Știri Arad | Topic special

  3

  Seară de seară spre Palatul Administrativ se îndreaptă privirile mânioase și „vorbele de duh” ale arădenilor care sunt, de-a dreptul, atacați de țânțari.

  „Nu știm ce mai așteaptă Primăria Arad pentru a stropi împotriva țânțarilor. Parcă mai mult decât în alți ani, țânțari sunt foarte agresivi, nu mai știi se ce să faci pentru a scăpa de înțepăturile lor, fie că te afli pe malul Mureșului, în centrul sau în cartierele Aradului”, ne transmite arădeanul Ștefan Ț., care mai adaugă că „în alți ani vedeam mașini care stropeau prin oraș, cu un fel de tunuri, acum nimic”.

  Nici ziua arădenii nu scapă de aceste insecte, care pot aduce cu ele boli serioase, precum malaria, virusul West Nile și virusul Zika. „Sâmbătă după-amiază am jucat tenis pe un teren al unei baze din apropierea Mureșului și a fost îngrozitor”, ne-a declarat, la rându-i, Daniel C.

  În 25 iunie, Primăria Arad anunța public că „începe dezinsecția în municipiu, Tratamentul chimic terestru este programat să se desfășoare în cursul acestei zile (n.n. 25 iunie), când, până în jurul orei 17.00, operatorul contractat în acest scop va interveni în zonele cu vegetaţie bogată, parcuri, aliniamente stradale cu vegetaţie, zonele riverane cursurilor de apă”. Din păcate, rezultatul, dacă s-a făcut într-adevăr ceva din ceea ce a fost anunțat luna trecută, este Vax Albina…

  20% dintre oameni sunt, potrivit experților, extrem de căutați de țânțari, ceea ce înseamnă ca sunt predispuși la mușcături.

  4 tipuri de persoane care atrag țânțarii ca un magnet: cei cu grupa de sânge O, femeile gravide, consumatorii de alcool și sportivii, pentru că țânțari iubesc transpirația.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.