Poate că Bob și Alice, cei doi boți ai Facebook, s-au rușinat la primul lor rendez-vous…

  de Special Arad | 1 august 2017, 12:19 PM | Știință

  0

  Doi boţi dotaţi cu inteligenţă artificială, mai precis cu algoritmi sofisticaţi de învăţare, creaţi de cercetători din cadrul Facebook Artificial Intelligence Research lab (FAIR), i-au uimit pe dezvoltatorii lor după ce au început să dezvolte propriul limbaj, greu de înţeles de oameni.

  Cercetătorii i-au lăsat să converseze singuri, dar, în loc să-şi perfecţioneze modul de a conversa în limba engleză, boţii au început să comunice într-un nou limbaj, creat fără ajutorul oamenilor, conform go4it.

  Iată, mai jos, o parte din conversaţia celor doi boţi:

  Bob: i can i i everything else . . . . . . . . . . . . . .
  Alice: balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to
  Bob: you i everything else . . . . . . . . . . . . . .
  Alice: balls have a ball to me to me to me to me to me to me to me
  Bob: i i can i i i everything else . . . . . . . . . . . . . .
  Alice: balls have a ball to me to me to me to me to me to me to me
  Bob: i . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  Alice: balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to
  Bob: you i i i i i everything else . . . . . . . . . . . . . .
  Alice: balls have 0 to me to me to me to me to me to me to me to me to
  Bob: you i i i everything else . . . . . . . . . . . . . .
  Alice: balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to

  După acest incident, Bob a fost retras şi introdusă o versiune a lui modificată, care să nu mai devieze de la limbajul cunoscut.

  Anul trecut, un alt incident în care a fost implicat un bot a făcut valuri. Microsoft a lansat pe Twitter un chat bot, bazat pe inteligenţă artificială dezvoltată de companie, care urma să interacţioneze cu tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

  Continuarea pe Go4it

  Citește și: Am încercat să port o conversație normală cu o Inteligență Artificială. A.L.I.C.E. e pudică, Evie e o curvă, Google devine romantic, iar Tay de la Microsoft a fost un bădăran rasist…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.