joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  PNL l-a făcut viceprimar pe un urmărit internațional pentru fraudă comisă în SUA. Săptămâna trecută, Interpolul l-a ridicat din biroul primăriei

  de - | 9 februarie 2023, 7:31 PM | Regional

  1

  „Dorin Racu (AKA: Dorin Munteanu) este dat în urmărie de US Marshals pentru încălcarea condițiilor de eliberare preventive”, se menționează în documentul prin care a fost dat în urmărire.

  Conform Biroului Procurorului General din Louisiana „Racu și alții ar fi fraudat sute de victime în Louisiana și alte state cu peste un milion de dolari. Această schemă a fost realizată pe site-uri web de anunțuri, cum ar fi Craigslist și Ebay. Racu rămâne singurul fugar rămas în acest caz.”

  La alegerile locale din 2020, Dorin Racu a candidat din partea Partidului Național Liberal, condus în prezent de premierul Nicolae Ciucă, pentru funcția de consilier local în comuna Vărădia, din județul Caraș – Severin. Organizația PNL Caraș – Severin este condusă de Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne. Defapt.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la acesta, dar ex-ministrul nu a răspuns la telefon.

  Conform declarației de avere depuse în anul 2020, Dorin Racu a menționat că are pe numele lui două terenuri și o casă în localitatea Vărădia. Toate, moștenite în anul 2016. Dar era și proprietarul a trei mașini: Audi A5, o autoutilitară Opel Vivaro și un Opel Corsa.

  Nu a declarat bijuterii, nu era angajat și nu avea venituri. Practic, în august 2020 era șomer. Însă, în urma alegerilor locale din 2020, Dorin Racu a ajuns viceprimarul comunei Vărădia. A rezistat pe funcție până pe 3 februarie 2023, atunci când în biroul său au intrat ofițerii Interpol, potrivit Radio România Reșița.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Felicitări” PNL …!!! 😠
   .
   Cum mai e cu sintagma – repetată obsesiv, la un moment dat – , ” fără penali pe liste”…?
   .
   Sau, te pomenești, că „ditamai” fost Ministru de Interne, habar n-avea pe cine are „în ogradă”…? 🤔
   Atunci chiar vai-si-amar…!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.