duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Planuri de viitor pentru comuna Beliu: rețea de gaz, o capelă și modernizarea pieței

  de Special Arad | 26 august 2021, 5:06 PM | Administraţie

  0

  (foto: Google Maps)

  Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a deplasat astăzi la Beliu pentru o vizită în teren pe viitorul șantier al proiectului strategic al Consiliului Județean Arad în următorii patru ani pe fonduri ale Programului Operațional Regional.

  Comuna Beliu este pe traseul rețelei de drumuri județene pe care Consiliul Județean Arad o va moderniza printr-o investiție de peste 40 de milioane de euro din fonduri europene.

  Iustin Cionca a fost însoțit de deputatul PNL Sergiu Bîlcea și de directorul general al Companiei de Apă Arad, Vasile Borha.

  Cei trei au discutat cu primarul Emanuel Horhat-Coraș despre construirea unei capele în Tăgădău, introducerea rețelei de gaz în comună și modernizarea pieței agroalimentare, proiecte în care se implică și Consiliul Județean.

  Nu este mai puțin important că prin Sergiu Bîlcea unele dintre proiectele din această zonă vor avea susținere și la București.

  ,,Consiliul Județean Arad a finanțat anul acesta construirea capelei în cimitirul din Vasile Goldiș, realizarea racordurilor individuale la canalizare în Beliu, precum și reabilitare şi modernizarea unității sanitare din comună. Faptul că am decis ca proiectul strategic al Consiliului Județean să se concentreze pe această zonă a județului va crea o legătură de bună calitate cu județul Bihor și cu orașul Ineu, ceea ce creează o oportunitate suplimentară de dezvoltare pentru întreaga zonă. Este o concretizare a strategiei noastre de încurajare a microregiunilor de dezvoltare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  La rândul său, primarul Emanuel Horhat a declarat că ,,parteneriatul dintre Primăria Beliu și Consiliul Județean Arad este important pentru dezvoltarea proiectelor de modernizare a comunei, fiindcă pentru o primărie izolată este greu, dacă nu chiar imposibil, să realizeze performanțele așteptate de cetățeni”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.