Plantare de arbori şi arbuşti la Şcoala Gimnazială ,,Aron Cotruş” Arad

  de Special Arad | 10 aprilie 2019, 8:23 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Comunicat. Şcoala Gimnazială ,,Aron Cotruş” a demarat o activitate de voluntariat, plantare de arbori şi arbuşti, organizată marţi 9 aprilie 2019 în cadrul Proiectului Naţional ,,Marea Voluntariadă”.

  Elevii şcolii gimnaziale au fost îndrumaţi de către colegii lor mai mari de la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad, specializarea Silvicultură precum şi studenţi ai Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad, Facultatea de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie, Specializarea Silvicultură. La acţiune au participat părinţi, cadre didactice şi reprezentantul Consiliului Local, Chişcan Dan.
  Au fost plantaţi puieţi de stejar (Quercus robur) şi arbuşti: Zămoşiţă de Siria (Hibiscus syriacus) şi Forsiţia (Forsythia suspensa). Activiatea se înscrie în evenimentul naţional intitulat ,,Luna Pădurii” 15 martie – 15 aprilie şi are în prim plan evidenţierea rolului şi importanţei pădurii în menţinerea echilibrului în natură.

  Prin educaţie ecologică se cultivă dragostea şi respectul elevilor pentru lumea înconjurătoare, se formează atitudini de dezaprobare faţă de cei care încalcă normele de protecţie a mediului şi se cultivă interesul pentru promovarea ideii unui mediu natural sănătos.
  Educaţia ecologică trebuie începută încă de la vârstele cele mai mici, tocmai pentru a reuşi în timp, formarea unei conduite adecvate, omul de mâine să fie capabil să discearnă asupra binelui şi a răului, să acţioneze în folosul naturii şi a sa.

  Prof. dr. ing. Florinel Boja
  Prof. Cosmin Julan

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.