Acţiune ecologică realizată de studenţi UVVG, elevi de la Liceul Tehnologic din Vinga, Şcoala Generală „Aron Cotruș” şi Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”

  de Special Arad | 31 martie 2017, 3:03 PM | Eco | Știri Arad

  0

  Peste 300 de puieți de stejar şi cireş, plantaţi în zona Mănăştur.

  Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prin specializarea de Silvicultură, alături de Primăria comunei Vinga, au organizat, joi, 30 martie 2017, o amplă acțiune de plantare de puieți în zona localităţii Mănăştur. Activitatea se înscrie în Luna Pădurii, 15 martie – 15 aprilie, care, pe lângă plantarea de puieţi, constă într-o serie de cursuri, în natură, pentru copiii din mediul primar, gimnazial şi liceal pe teme ecologice.

  La acțiunea ecologică au participat studenţi din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, elevi de la Liceul Tehnologic din Vinga, Şcoala Generală „Aron Cotruș”, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” (Forestier).

  Conf. univ. dr. Nicu Boja, prodecanul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie, a declarat: „Mulțumesc tuturor instituţiilor implicate în această acțiune ecologică. A fost un prilej potrivit pentru a conştientiza în rândul elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal importanţa împăduririi terenurilor. Am plantat peste 300 de puieți de stejar şi cireş. A fost ocazia potrivită pentru studenţii de la specializarea Silvicultură de a pune în practică cunoştinţele pe care le-au acumulat pe perioada școlarizării, precum alegerea speciilor de împădurire, stabilirea schemei de plantare, execuţia mecanizată a gropilor de plantat şi ridicarea în plan a suprafeţei împădurite. Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi reprezintă o măsură de resensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.”

  În finalul acţiunii Ioan Negrei, Primarul Comunei Vinga ne-a declarat: „Salut iniţiativa conducerii Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad şi a Facultăţii de Științe Economice, Informatică și Inginerie, care se înscrie în bunele tradiţii de colaborare de tip antreprenorial dintre instituţiile noastre”.

  „Acţiunea ecologică din zona Mănăştur face parte din calendarul Lunii Pădurii începută în luna martie la Căsoaia, care va continua cu alte lucrări specifice acestei perioade foarte importante pentru sectorul forestier”, a precizat lect. univ. dr. Mihai Brad, Directorul Departamentului de Inginerie şi Informatică, din cadrul UVVG.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.