Pista de biciclete este „regenarată” urban cu multă ambrozie și spini!

  de Mihai Todoca | 26 iulie 2018, 10:06 AM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  (foto: Otto Zsori)

  Regenerare urbană, piste de biciclete, spații verzi, parcare. Ce au în comun toate aceste cuvinte? Sunt strâns legate de regenerarea ambroziei care s-a „parcat” pe pista de biciclete formând adevărate spații verzi. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Deunăzi, Consiliul Județean trimitea comunicate, prin vicepreședintele Claudia Boghicevici, cum că instituția se luptă de „mama focului” pentru combaterea ambroziei. Iată că pista de biciclete, cea nerecepționată încă, dar mult lăudată de întâiul edil al municipiului, pe porțiunea dintre cartierul arădean Alfa și Podul Traian, a fost „cucerită” de ambrozie, spini și tufe înalte care depășesc înălțimea digului. Practic, plantele au acaparat întreaga porțiune de pe mal.

  Zona respectivă seamănă deja cu pozele din orașele părăsite, unde oamenii au lăsat pradă „junglei” să acapareze betoanele clădirilor și asfaltul străzilor. Pe lângă porcii care se plimbă liberi pe străzile din cartierul Alfa, focul de la cauciucurile arse de pe Mărului, depozitarea deșeurilor de construcții (făcute de arădeni cu obraz gros), mai asta lipsea ca peisajul din acest cartier să fie complet.

  Imaginile prezentate sunt din Arad, nu din vreun sat uitat de lume și de primar.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.