Pietonii au ajuns în atenția polițiștilor locali. Aceștia au fost sancționați pentru traversarea șoselei prin loc nepermis

  de Special Arad | 22 iulie 2021, 1:24 PM | Știri Arad

  0

  În doar câteva ore, polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică și circulație au identificat câteva zeci de situații de traversare a drumului public prin loc nepermis, contravenție prevăzută de art. 167 alin. 1, lit d) din HG 1391/2006 și sancţionată de art. 99 alin. 1, pct. 3 din OUG 195/2002 R.

  S-a acționat preponderent în zona central a orașului, unde intensitatea traficului rutier, coroborată cu frecvența apariției pietonilor indisciplinați, îi expune adesea pe aceștia producerii unor accidente.

  Dincolo de aplicarea a 25 de amenzi, acțiunile patrulelor respective vizează, în principal, descurajarea unei conduite ce pun în pericol viața și integritatea arădenilor, sens în care polițiștii locali le recomandă pietonilor:

  -să respecte semnificația elementelor de semnalizare rutieră (indicatoare/semafoare);

  -să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. În niciun caz prin fața sau spatele autovehiculelor oprite;

  -să utilizeze cel mai scurt traseu pentru a traversa, respectiv perpendicular pe axul drumului;

  -să ia în considerare vizibilitatea de care dispun șoferii pentru a observa angajarea pietonului în traversare și să ia în considerare timpul necesar pentru oprirea vehiculului din deplasare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.