sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Picturile artistului Viorel Simulov, puse la licitație de „Sufrageria Arădeană”

  de Tomck@t | 26 ianuarie 2021, 2:18 PM | Cultură

  0

  Clubul de socializare „Sufrageria Arădeană” a lansat de curând un nou proiect numit „Casa de licitații”, iar primul eveniment din această serie va avea loc miercuri, 27 ianuarie, începând cu ora 18, având ca obiect lucrări de artă ale artistului plastic arădean Viorel Simulov, un om cu o carieră artistică remarcabilă de câteva decenii încoace.

  Pentru o cât mai bună gestionare a evenimentului, din rațiuni de respectarea actualelor norme sanitare, participanții sunt rugați să se înscrie printr-un mesaj de intenție pe privat, pe pagina de Facebook Sufrageria Arădeană.

  Vor fi licitate picturi și desene din diferite perioade de creație ale artistului, lucrări care au stăbătut și vor străbate cu grație timpul prin ochii, mintea și sufletul iubitorului de artă adevărată.

  Despre Viorel Simulov, istoricul și criticul de artă Horia Medeleanu a scris: „Viorel Simulov este un expresionist abstract, pictura lui apare ca o erupție din adânc, dintr-un adânc biologic. Culoarea singură îi este suficientă pentru a traduce clocotul său vital. Impulsurile lăuntrice sunt atât de puternice încât culoarea este cuprinsă de o forță de expansiune, pentru care cadrul compoziției devine strâmt. Acest vitalism constituie de fapt o exaltare a valorilor vieții și implicit o respingere a tot ceea ce se împotrivește manifestării ei depline. Nu întâmplător culoarea sa predilectă, cea care revine ca un laitmotiv în compozițiile sale este roșul aprins. Pentru Viorel Simulov, viața și arta înseamnă ardere intensă”.

  Viorel Simulov (n. 25 ianuarie 1959, în Arad) este pictor, grafician, autor de filme experimentale (aflate în colecția Kinema Ikon), dar are și o bogată activitate în presa arădeană, ca secretar de redacție și director de imagine la „Observator arădean”, Redactor-șef al săptămânalului „Buletinul de Arad” și redactor la „Săptămâna românească”, redactor artistic al revistei de cultură „Arca”, tehnoredactor la săptămânalul „Piața Aradului”, redactor la TV Arad (emisiune de cultură), precum și grafician la „Flacăra Roșie” și „SuperInfo”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.