duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Piața „Obor” și piețele de mașini din Arad – închise începând de mâine! Decizii importante luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (întregul document)!

  de Special Arad | 5 august 2020, 1:39 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  13

  INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEȚUL ARAD. COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI ARAD. HOTĂRÂREA 40 din 05.08.2020

  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, având în vedere:

  Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

  Hotărârea Guvernului nr.476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

  Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic;

  propunerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad nr.7993/31.07.2020;

  dispoziţiile art. 22 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări prin Legea 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare;

  • 1 pct. 9 din O.U.G. nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementul situațiilor de urgență, precum și pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă;
  • prevederile art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, aprobat prin Ordinul Prefectului Judeţului Arad              84 din 17.02.2016;

  în vederea prevenirii transmiterii virusului SARS-CoV-2, adoptă următoarea:

  HOTĂRÂRE:

  Art. 1. (1) Începând cu data de 06.08.2020 se suspendă activitatea în piețele auto și în Piața „Obor” din municipiul Arad (aparținând S.C. TOP S.A. Arad) pe o perioadă de 14 zile, cu excepția zonei în care se comercializează produse agroalimentare (legume și fructe).

  (2) Perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită, prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în cazul în care după cele 14 zile situația epidemiologică din municipiul Arad o va impune.

  Art. 2. (1) Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad va transmite către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, datele actualizate ale persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, zilnic, până la orele 1630.

  (2) Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad va transmite, zilnic, până la ora 2000, datele actualizate privind persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad, autorităților publice locale (numai datele persoanelor care se află în carantină sau în izolare pe teritoriul administrativ al acestora), precum și furnizorilor de utilități publice, la solicitarea acestora.

  (3) Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și cei ai poliției locale, care vor identifica în cadrul controalelor efectuate la domiciliul persoanelor carantinate sau izolate și alte persoane, față de cele comunicate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, au obligația de a solicita datele de contact ale acestora (nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, numărul de telefon, adresa de email) pe care le vor comunica Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, în vederea transmiterii acestora către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, până în următoarea zi la orele 900.

  Art. 3. Autoritățile administrației publice locale vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu că, în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilități (exemplu: intervenții deranjamente) asupra obligației de a atenționa reprezentanții furnizorilor de utilități că se află în izolare sau în carantină, pentru ca persoanele din echipele de intervenție (apă, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie) să-și ia măsuri de protecție.

  Art. 4. (1) Primarii unităților administrativ-teritoriale vor desemna, prin dispoziție, 1-2 funcționari care vor ține evidența persoanelor aflate în carantină sau în izolare. Datele privind aceste persoane (nume, prenume, domiciliu) vor fi transmise de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad și nu sunt destinate publicității.

  (2) Autoritățile publice locale vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau în izolare, conform prevederilor art.14 din Legea nr.136/2020.

  Art. 5. Medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu din punct de vedere medical și vor informa Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad ori de câte ori starea de sănătate a acestor persoane se deteriorează.

  Art. 6. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice menționate în cuprinsul prezentei hotărâri, precum și unităților administrativ-teritoriale din județul Arad.

   

   

   

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In loc sa se aplice masuri cu cap si sa impuna purtarea mastii , mai bine inchid tot.
   In loc sa trimita polististi locali sa impuna purtarea mastii, (sa nu uitam ca e totusi in aer liber) , ei mai bine inchid tot.
   Aceasta nu e o solutie, sa deschizi si sa tot inchizi. La LIDL, KAUFLAND si celelalte magazine mari, se poarta masca inauntru si nici vorba de INCHIDERE.

   Faini sunteti.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. La Metro, Kaufland, Dedeman și alte market-uri, distanțarea sociala și purtatul măștii e o gluma, la Real la fel, în toate aceste locații INCHISE nu se respecta nimic, nu mai zic de Mall, dar trebuie inchisa piata auto, care e în aer liber. Ce interese aveți domnule cacat cu servieta?

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Căcații aia cu servietă ar trebui sa va mai controleze la venituri bosule samsar! Sa vezi minune atunci când tre’ să plătești taxe pe venit la fel ca restu’ cum te infoi iară! Când tre’să zici de unde ai fiecare leuț și cum l-ai procurat pentru că „Samsaria” nu e meserie bos. E fals, uz de fals și știi tu mai bine câte legi incalci. Numa’ pt km dați înapoi ar trebui sa va răstignească. De mașini cu dauna totală și vândute de bune la fraieri nu mai vorbim.

    Numa’ la in țigănia din rromania puteți avea voi ce aveți. In alte țări ați mânca de pe jos! Măcar dacă v-ați vedea de treabă.

    +4 voturi
    +1
    -1
  3. Daca nu au dat si astia spaga unde trebuie. Sa isi ia avocat si sa conteste, dupa ce criterii au luat aceasta decizie domnii aia? Fix acolo erau focarele de infectie? In aer liber? Astea ultimele trebuie inchise. Chiar credeti ca suntem toti imbecili?

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Ce prostie! Domnule Prefect vă invit în weekend la Plaja Ghioroc să vedeți acolo distanțiere socială și număr limitat de persoane care na… sunt la plajă și nu pot purta măști de protecție! În piețele Auto sunt afișe cum că masca de protecție este obligatorie și plus de asta niciodată nu am văzut în piața Auto atâtea persoane câte mi-a fost dat să văd într-un articol despre câtă lume a fost în weekend la Ghioroc. Dar cum de ați ajuns la concluzia cum că în piețele ar fi focare de infecție? Pe ce criterii? Doamne ferește…

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Știi lake că există un Nr de telefon unde poți reclama că în anumite locuri nu se respectă măsurile de protecție anti-Covid? De ce nu ai sunat? Hmm? Tre’ sa vina prefectu’ sa te șteargă la cur ?

    …cum să știi tu mah d’astea pt că și tu erai la Ghioroc printre ăia mirat că lumea nu respectă nimic!
    Nație de maimuțe! Bleaaaahhh

    --1 voturi
    +1
    -1
    • Aradean (***), tot sifon ai ramas? Cat de (***) sa fii sa mai crezi in mascarada covid si sa mai si fii de acord cu tembelismele liberale?
     Pai ba (***) trista, sunt tari unde nu poarta nici dracu botnita…cum explici ca la aia e deschis tot si nu su mii de „cazuri” zilnic iar la prosti cresc cazurile si se inchide tot?
     Piata de masini pun pariu ca nu e nici pe sfert aglomerata fara de Kaufland, plus ca e in aer liber…dar tu esti prea (***) sa pricepi realitatea…

     (*limbaj cenzurat de admin)

     --1 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.