sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Piață mai mică și o parcare, în locul pieței distruse de incendiul de anul trecut din Vlaicu

  de Raluca Medeleanu | 2 decembrie 2019, 6:54 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: incendiul din 2018 din piața „Aurel Vlaicu”)

  În martie 2018, un incendiu violent a izbucnit la o langoșerie situată în Piața „Aurel Vlaicu” din zona Lebăda, din apropierea blocurilor „Z”. Focul s-a extins și a afectat aproape 70% din piață. De atunci, Primăria Arad a pornit pașii pentru refacerea acesteia. Acum, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal (CLM) de luni, 2 decembrie, consilierii au dat undă verde la proiectul ce vizează construirea unei noi hale agroaimentare, în locul vechii piețe, de dimensiuni mai mici, care să aibă, pe viitor, în proximitate și o parcare etajată.

  Din documentația studiului de fezabilitate „SF – Dezafectare hală agroalimentară veche şi construire hală agroalimentară nouă, Calea Aurel Vlaicu nr. 140 Arad”, aflăm că hala existentă va fi demolată, urmând ca noua hală să se extindă pe o suprafață construită de aproximativ 338 mp, din suprafața terenului de 1002 mp și va avea doar un singur nivel, cu o înălțime de 5 m.

  Hala se va realiza din cadre metalice –stâlpi şi grinzi  din profile metalice HEA, cu închideri din panouri termoizolante de 100 mm, montate pe pane metalice. Tâmplăria va fi din PVC (cu minim 5 camere) cu geam termopan, sticlă Low-e.

  Clădirea se va accesibiliza pentru persoanele cu dizabilităţi. Compartimentările interioare se vor realiza din pereţi de gips.

  Potrivit proiectului de hotărâre votat astăzi în CLM, investiția urmează să se ridice la 2.260.417,34 lei (cu TVA) din care:
  construcția și montajul 1.572.648,70 lei (cu TVA), iar dotările 90.685 lei (cu TVA).
  Durata de realizare a investiţiei este de 15 luni de la începerea lucrărilor.

  Deocamdată, noua hală se află doar la faza de proiectare, iar în proiect se precizează că documentația a fost realizată de către SC TOP SA, și este finanțată din bugetul general al municipiului, prin transferuri . Proiectantul este SC HELCON SRL Arad.

  De asemenea, Municipiul Arad a propus dezvoltarea într-o altă etapă, în zonă, a unei parcări etajate pentru a deservi zona rezidenţială şi piaţa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.