joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Pfizer dă în judecată guvernul maghiar pentru neplata vaccinurilor

  de - | 7 decembrie 2023, 8:32 AM | Internaţional

  0

  Un document judiciar obținut de POLITICO arată că Pfizer, împreună cu partenerul său BioNTech, au demarat proceduri judiciare împotriva guvernului ungar în luna ianuarie a acestui an pentru livrările de vaccin COVID-19.

  Un purtător de cuvânt al Pfizer a confirmat acțiunea, care este intentată la o instanță belgiană. „Discuțiile cu guvernul de la Budapesta continuă”, a adăugat el.

  Documentul arată că procesul vizează plata a 3 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. Litigiul a început când Ungaria a notificat Pfizer în noiembrie 2022 că nu intenționează să efectueze plățile către compania farmaceutică, invocând conflictul din Ucraina. Un judecător a desfășurat o primă audiere în acest caz în luna martie și a respins cererea Pfizer de desfășurare a procesului printr-o procedură rapidă. De atunci, cazul nu a mai avansat.

  Procesul Pfizer împotriva Ungariei este similar cu cel deschis de aceeași companie farmaceutică împotriva Poloniei. În ambele cazuri, țările sunt trimise în judecată la o instanță civilă pentru refuzul lor de a primi și de a plăti livrările de vaccinuri COVID-19 pentru care s-au angajat.

  Marți, Tribunalul francofon de primă instanță din Bruxelles a desfășurat o scurtă primă audiere în cazul Pfizer împotriva Poloniei. Ambele părți au convenit să amâne audierea până pe 30 ianuarie.

  Mai  multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.