sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Compania Pfizer, anchetată pentru ascunderea unor profituri de peste 1,2 miliarde de euro

  de Special Arad | 28 octombrie 2022, 8:49 AM | Internaţional

  0

  Pfizer face obiectul unei anchete a fiscului italian, care suspectează gigantul farmaceutic american că a ascuns profituri de cel puţin 1,2 miliarde de euro pentru a evita o taxare care poate ajunge la 26% în Italia, transmite AFP, preluând agenţia Bloomberg, potrivit Agerpres.

  Pentru a ocoli fiscul italian, filiala italiană a Pfizer ar fi transferat fonduri către filialele din SUA şi Ţările de Jos, au declarat surse apropiate anchetei, citate de Bloomberg.

  Acestea au precizat că ancheta a început în februarie şi acoperă anii 2017, 2018 şi 2019.

  Autorităţile fiscale italiene procedează cu regularitate la audituri şi anchete cu privire la impozitele Pfizer, iar Pfizer cooperează cu aceste audituri şi anchete‘, a declarat joi pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului american.

  Pfizer se conformează legilor şi exigenţelor fiscale ale Italiei‘, a adăugat el.

  Vânzările de vaccinuri şi pilule împotriva COVID-19 au majorat substanţial rezultate financiare ale Pfizer în trimestrul al doilea, când cifra de afaceri a laboratorului american a crescut cu 47%, ajungând la 27,74 miliarde de dolari, arată France Presse.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.