Peste zece zile aflăm cine sunt considerate personalitățile de top ale urbei, la Gala Elitelor Arădene

  de Raluca Medeleanu | 9 March 2022, 11:22 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Prima ediție a unui eveniment ce se dorește să devină de tradiție în orașul nostru, Gala Elitelor Arădene, se va desfășura în data de 19 martie, în sala Filarmonicii Arad. În organizarea Consiliului Elitelor, alături de cele două universități, cu sprijinul Primăriei Arad și a Consiliului Județean Arad și cu implicarea a numeroase asociații din Arad, evenimentul are ca scop premierea, pe categorii, a șase personalități care au lăsat un real impact în comunitate.

  Astăzi, a avut loc o conferință de presă susținută la sediul Consiliului Județean Arad la care au participat rectorul Universității Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Ramona Lile, prorectorul Universității de Vest Vasile Goldiș prof. univ. dr. Petru Dărău, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, alături de doi reprezentanți ai Consiliului Elitelor – principalul organizator al proiectului – Ciprian Cristea și Nicolae Iancu.

  În cadrul Galei Elitelor Arădene se vor acorda 6 premii, după cum urmează:

  Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești;
  Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat;
  Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte;
  Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale;
  Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație;
  Premiul Francisc von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.

  Pentru fiecare dintre aceste domenii au fost alcătuite comisii de jurizare. Nu s-au oferit informații deocamdată despre criteriile de selecție a persoanelor care sunt înscrise în competiție, doar mențiunea că există mai multe nominalizări, mai multe dosare, care sunt la ora actuală în analiză la comisiile de jurizare. Universitatea Aurel Vlaicu are trei comisii, care evaluează candidații pentru Premiul Caius Iacob, Premiul Dimitrie Cameniță și Premiul Ștefan Augustin Doinaș, iar Universitatea Vasile Goldiș are alte trei comisii, care evaluează celelalte premii: Premiul Sever Frențiu, Premiul Aurel Ardelean și Premiul Francisc von Neuman. Fiecare câștigător va primi în cadrul Galei, pe lângă diploma de recunoștință, și câte un premiu în bani, în valoare de 5000 lei.

  „Colegii noștri care sunt membri în echipele de evaluare analizează dosarele și vor anunța câștigătorii pe data de 19 martie, în cadrul galei. Cele trei comisii de la universitatea noastră sunt conduse de membrii ai Academiei Române, tocmai pentru a da greutate acestor premii și evaluări. Mă bucur că suntem împreună cu societatea civilă și cu autoritățile în acest demers important care este Gala Elitelor Arădene”, a spus prof. univ. dr. Ramona Lile, rector UAV.

  „Acest gen de evenimente, de la an la an a crescut în valoare și popularitate (…). În comisiile care s-au format (la UVVG, n.red.) se regăsesc personalități de renume național, în domeniul de referință, și care pentru data de 19 vor delibera, anunțând câștigătorii. Ne dorim ca acest gen de evenimente să strălucească de la an la an ca valoare. Aradul universitar are resurse valoroase umane și prin identificarea acestor resurse putem că gândim și la perspectiva dezvoltării urbei noastre”, a spus prof. univ. dr. Petru Dărău, prorector al UVVG.

  „Felicit inițiativa celor care îndrăznesc să definească elitele arădene, chiar dacă sunt conștient că nu toți cei care ar merita vor fi acum recompensați. Este însă o competiție și ca orice altă competiție ea îndeamnă ca oamenii de valoare să rămână conectați, motivați, determinați să se autodepășească. De aceea, eu cred că deschidem un ciclu de evenimente care se pot transforma într-o tradiție și pot aduce Aradului plus valoarea”, a spus Iustin Cionca.

  Inițiatorii acestui proiect au adresat cuvinte de mulțumire tuturor celor implicați în organizarea Galei Elitelor Arădene.

  „În calitate de reprezentant al Consiliului Elitelor Arădene vreau să adresez un mesaj de mulțumire în primul rând celor două universități pentru deschiderea pe care au manifestat-o la ideea noastră de a organiza această gală, pentru implicarea de care au dat dovadă și așteptăm cu nerăbdare ziua de 19 martie când vor fi anunțați premianții. De asemenea, vreau să mulțumesc întregului portofoliu de firme și asociații care ne-au onorat printr-un răspuns prompt într-un timp relativ scurt la susținerea financiară a acestei gale. Mulțumirile noastre se adresează din inimă pentru sprijinul acordat atât nouă, cât și întregii Gale care implică foarte multe activități. De altfel, colegii din Consiliul Elitelor au muncit în această perioadă foarte mult și sperăm să vă putem prezenta un eveniment pe măsura numelui pe care îl poartă”, a spus Nicolae Iancu.

  „Ce reprezintă această gală, ce ne mână în acest demers al nostru? Nimic altceva decât faptul că Aradul are nevoie de recunoaștere a elitelor proprii. Elite, vigoare, frumusețe, valoare, toate duc la o evoluție a societății noastre, prin care noi – cei care organizăm acest eveniment – dorim să arătăm copiilor noștri că există valoare, că Aradul are valori și că trebuie să și le promoveze”, a spus Ciprian Cristea.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.