marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 77 de tone de deșeuri din diferite materiale, oprite la P.T.F. Giurgiu

  de Special Arad | 29 mai 2021, 10:12 AM | Naţional

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a patru ansambluri rutiere, cantitatea de 77.790 de kilograme de deșeuri din material plastic, aluminiu și zinc, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

  În cursul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare, toate conduse șoferi bulgari, cu vârste cuprinse între 26 și 44 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri care proveneau din diferite materiale.

  Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menționate, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre automarfare transporta cantitatea de 17.500 de kilograme deșeuri din aluminiu, două dintre acestea conțineau 40.030 de kilograme deșeuri din plastic, iar cel de-al patrulea autocamion transporta cantitatea de 20.260 de kilograme de deșeuri din zinc.

  De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cele patru transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație, diferite societăți comerciale situate pe teritoriul României.

  Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferii celor patru automarfare au prezentat documentații de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

  În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.