Peste 60 de expozanți, din 7 țări europene la Târgul ENREG Energia Regenerabilă în Arad

  de Special Arad | 12 aprilie 2014, 1:38 PM | Business | Știri Arad

  0

  A VI-a ediție ENREG ENERGIA REGENERABILA® – cel mai mare și important eveniment pe energie regenerabilă și eficiență energetică din triunghiul de frontieră România – Ungaria – Serbia, împreună cu a doua ediție PV Platform Romania – punctul de întâlnire pentru experții din domeniul fotovoltaic, a avut loc între 9 și 11 aprilie la Expo Arad Internațional.

  Peste 60 de expozanți, din 7 țări europene împreună cu o serie de conferințe și forumuri au adus în atenția vizitatorilor noutăți și inovații în domeniu. Pe parcursul a 3 zile de eveniment expozanții și-au prezentat produsele, serviciile, posibilitățile de finanțare și proiectele realizate sau plănuite pe viitor în acest domeniu.

  Atenția investitorilor și a instituțiilor în domeniu s-a îndreptat anul acesta către micile investiții pentru mentenanța clădirilor, unde beneficiarii direcți vor fi consumatorii – persoane fizice și companii mici. REECO, organizator al evenimentului a reușit să aducă în pofida situației actuale în ceea ce privește legislația în domeniu, peste 60 de expozanți, din 7 țări europene. Printre expozanți s-au numărat companii din domeniul energiei solare, hidroenergiei, biogazului, iluminatului cu led-uri, încălzire pe biomasă și cogenerare.

  În paralel cu târgul, PV platform Romania a găzduit prima parte a conferinței Viitorul pieței PV în România, unde au fost prezenți referenți precum: Zoltan Nagy-Bege – membru al Comitetului de Reglementare din cadrul ANRE, România; Dr. Ing. Silvia Vlasceanu, consilier parlamentar în cadrul Comisiei Camerei Deputaților de Industrie și Servicii și Director General ACUE, România; Adina Murgilă, consultant Moțec Ștefan – cabinet de avocatură, România; Dana Blenesi, director Sucursala ProCredit Bank Arad, România și alții. PV Platform Romania creează calea și puntea de legătură între investitorii români și cei internaționali prin intermediul structurii complexe a evenimentului și a posiblităților de networking. Printre companiile expozante din sectorul fotovoltaic s-au numărat: Altius Fotovoltaic, Celesta Comexim, East Europe Energy SRL, Echipot SRL, Energovoltaic Group SRL, Fronius International GmbH, Inversolar Energy SRL, Invest Servicii Comerciale SRL, K2 Systems GmbH, Fomco and Powerone, Mabec Energy SRL, Roxtec RO SRL, Soarest SRL, Solar Panel Cleaning Srl-d, SGS Romania SA, Switch Solar Srl și mulți alții.

  De asemenea, primarii și reprezentanți din administrația publică locală au discutat despre oportunitățile și resursele disponibile pentru construcția de parcuri eoliene sau fotovoltaice, materia organică produsă de organismele vii, biogazul și biomasa, cursurile de ape, dar și reabilitarea termică a clădirilor în cadrul Zilei primarilor.

  În prima zi s-a desfășurat și Dezbaterea moderată de Hațegan Law Office – Energia regenerabilă în centrul atenției și conferința Eficiența Energetică – Calea spre Dezvoltarea Durabilă. Realități și Oportunități, eveniment organizat de Centrul de Excelență pentru Energii Regenerabile, Eficiență Energetică și Mediu – CERE, Clusterul de Energie Durabilă în România – ROSENC și REECO.

  A doua zi, 10 aprilie, a avut loc Forumul Internațional – Biogaz și Cogenerare în România și Forumul LED: Sisteme de iluminat din surse regenerabile, iar vineri, 11 aprilie, Forumul Energia din lemn în România și Forumul – Carieră în industria energetică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.