miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Peste 38.000 persoane au tranzitat duminică granița cu Ungaria

  de Special Arad | 27 septembrie 2021, 10:34 AM | Știri Arad

  0

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 38.200 de persoane şi 15.200 de mijloace de transport (2.400 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 22.000 de persoane cu 9.200 mijloace de transport.

  Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

  Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  -70 fapte ilegale (35 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

  -au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 86.900 lei;

  -valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 25.700 lei.

  -nu s-a permis intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 11 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.