Peste 2000 de cărți, adunate pentru două școli arădene, în Parcul Regina Maria

  Adulți și copii deopotrivă s-au adunat de la ora 10:00 în parcul Regina Maria (fostul Orizont), din Micălaca, pentru a participa la „Book-uria de a dona”, în organizarea mai multor asociații arădene.

  Scopul principal al întâlnirii din parc a fost strângerea de cărți pentru două școli gimnaziale din municipiu, „Regina Maria” și „Caius Iacob”, dar la orele amezii copiii au avut parte și de un moment artistic, alături de actrița Oana Mihaela Rogojină, care i-a dus în lumea poveștilor.

  Acțiunea a fost organizată de Ovidiu Toma și Asociația Rubio, în parteneriat cu Asociația Aradul Civic, Asociația Îngeri pentru Suflete, Asociația Gătim pentru o lume mai bună, Asociația Aradul Fericit, în parteneriat și cu Primăria Arad. De asemenea, au existat și standuri de cărți de la trei librării din oraș (Alexandria, Corina, Cărturești), de unde oamenii au putut cumpăra cărți pe care fie pentru ei, fie să le doneze pentru cauza evenimentului.

  La final, l-am rugat pe Ovidiu Toma să ne spună câte cărți au fost adunate prin donațiile arădenilor.

  „Am încheiat parțial acțiunea. Mai avem mâine de sortat. S-au donat aproximativ 2500 de cărți, librăriile au vândut cărți de 2500 de lei și Asociația Rubio Pro Copilărie va mai achiziționa de la librăriile participante cărți de 4500 lei (1500 lei din fiecare librarie) pentru bibliotecile școlare. Și deoarece capacitatea bibliotecilor celor două școli este limitată, surplusul de cărți va fi redirecționat către biblioteca școlii din comuna Hășmaș”, ne-a spus Ovidiu Toma.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.