sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update Peste 200 de gospodării inundate, 2 poduri și 2 podețe afectate în Nadăș și Aldești

  de Special Arad | 10 aprilie 2016, 11:19 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad (09.04.2016). Zeci de gospodării din satul Nadăş, comuna Tauţ, au fost inundate sâmbătă seara, ca urmare a deversării unei văi şi a unei furtuni care s-a abătut asupra unei părţi a judeţului Arad, pompierii intervenind şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa.

  Pe lângă pompierii din Ineu, la Nădăş au fost trimişi pentru a interveni şi pompieri-salvatori din municipiul Arad. „În satul Nadăş, din comuna Tauţ, în acest moment vorbim despre câteva zeci de case inundate, podul în continuare este colmatat. Din ordinul inspectorului şef, s-a deplasat în zonă prim-adjunctul inspectorului şef de la Detaşamentul Arad în sprijin cu 20 de subofiţeri, două bărci, două motopompe de capacitate medie şi două motopompe transportabile. În acest moment, intervine acolo subunitatea noastră din Ineu, au ajuns primele două echipaje, se lucrează pentru scoaterea apei din primele case inundate. Intervenţia este dificilă pentru că drumul de acces în localitate este colmatat şi inundat, subofiţerii lucrând în acest moment pentru decolmatarea drumului şi încercând să ajungă către locuinţele inundate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

  Conform ISU Arad, în momentul transmiterii ştirii, curentul a căzut în toată localitatea Nadăş, apa pe şosea are aproximativ 50 cm şi e posibil să fie nevoie să fie evacuate persoane.

  Pompierii arădeni intervin sâmbătă seara şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa.

  La Aldeşti „a plouat 30 minute ceva de groază, ploaie torenţială, ca o rupere de nori”, a declarat primarul comunei Bârsa, Avram Ciev. „În localitatea Aldeşti intervine Secţia de Pompieri Sebiş cu un echipaj format din şase subofiţeri şi o motompompă de capacitate medie alături de serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Bârsa. La Aldeşti, în acest moment se intervine pentru evacuarea apei din trei locaţii: două imobile anexe şi într-o curte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.


   

  UPDATE: Un prim bilanț al pagubelor: Peste 200 de gospodării inundate, 2 poduri și 2 podețe afectate.

  Revenim cu amănunte

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu vreau sa fac vreo campanir ascunsa. Dar am vazut pompierii lucrand si nicidecum ceata lu’ vlad tepes de la PRU. Mi scarba de publicitatea ce si-au facut. Acolo unde va fi de dat la lopata sau o batrana va avea nevoie… cacat, baliverne, campanie si politica! Pacat ca l-au bagat si pe SPP-istul Ghita in jocul asta murdar.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.