duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 20 de spații din Castelul Corvinilor, renovate printr-un proiect european

  de - | 24 februarie 2024, 10:34 AM | Regional

  0

  (foto: Denisa B / TripAdvisor)

  Peste 20 de spații din Castelul Corvinilor din Hunedoara au fost renovate printr-un proiect european în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Acum se face recepția lucrărilor, dar la Castel încep alte lucrări, printr-un proiect de 6 milioane de euro, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, informează Europa FM.

  Castelul Corvinilor din Hunedoara a intrat în renovare în urmă cu aproximativ patru ani, timp în care au fost refăcute fresce medievale cu caracter laic din secolul al XV-lea și care arată povestea lui Iancu de Hunedoara, a fost curățată și fațada monumentului și peste 20 de spații, precum sălile Dietei și a Cavalerilor, dar și turnuri.

  În timpul lucrărilor, în castelul de la Hunedoara a fost descoperit un subsol din ansamblul de coridoare subterane din sistemul defensiv al monumentului, dar și un întreg etaj de apărare, care fusese astupat în timpul altor lucrări.

  Acum se face recepția lucrărilor și urmează să înceapă altele, printr-un proiect în valoare de 6 milioane de euro, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Sunt vizate alte spații și fresce, precum și parte din acoperișul monumentului, dar și o statuie din bronz care se află pe un turn al castelului.

  Chiar dacă se fac lucrări, Castelul Corvinilor nu a fost închis turiștilor. Anul trecut, monumentul a fost vizitat de aproximativ 400.000 de persoane.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.