Pescuia ilegal și fugea încet. A fost prins de jandarmi

  de Special Arad | 2 May 2017, 3:22 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Vineri, 28 aprilie, un echipaj de jandarmi a depistat pe albia râului Mureș o persoană care pescuia cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate, prin metoda greblare, folosind un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlige tip triplă și un plumb.

  Acesta a fost depistat pe malul drept al râului Mureș, în zona localității Milova, județul Arad. La vederea forțelor de ordine, a încercat să fugă, dar în scurt timp a fost oprit.

  Jandarmii au stabilit identitatea persoanei, aceasta fiind bărbat cu vârsta de 26 de ani, cu domiciliul în localitatea Milova.

  Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“ constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

  Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării.

  (Imagine cu scop ilustrativ)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.