sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Perla mândriei IPJ Arad, la un pas de a fi inclusă în Cartea Recordurilor Guiness

  de Mihai Todoca | 29 iulie 2022, 9:16 AM | Pamflet | Strada | Topic special

  0

  Când vorbim despre valorile culturale ale Aradului, de multe ori îi uităm pe veteranii de la Codrii Cosminului. Da, vorbim despre Lupta de la Codrii Cosminului, unde Ștefan cel Mare a dat una din cele mai mari lovituri armatei polone din istoria sa, aceștia din urmă suferind o înfrângere colosală. Acolo, printre oștenii lui Ștefan cel Mare s-a aflat și o personalitate arădeană care și-a adus aportul în bătălie, ajutându-l pe marele conducător român să fie victorios.

  Pentru cei care nu știu încă despre ce vorbim, facem referire la mașina de poliție de pe Calea Radnei, parcată în fața secției nr 2 din Micălaca.

  Cel puțin de anul trecut din aprilie, conform Google Maps, veterana patrulă își ruginește tabla nebăgată în seamă de nimeni, neîntrebată dacă îi este bine sau rău, dacă nu are nevoie de un schimb de ulei sau o vizită la spălătorie. Cândva denumită Perla mândriei IPJ Arad, eroina lui Ștefan cel Mare (dădea cu girofaru-n polonezi ca Țăndărică-n tobe) nu a mai prins onoarea cea de pe urmă de a fi lăsată la vatră, așa cum i se cade oricărui soldat. A fost doar lăsată…spunem noi, în plata Domnului. Acum ea candidează la titlul de cea mai parcată mașină din lume, juriul nominalizând-o încă din 1848.

  Untitled 7

  Într-o notă mai serioasă acum, menționăm că știm că sunt polițiști care își merită pe deplin respectul și admirația noastră. Sunt oameni care au un anumit cod etic, au o pornire și o grijă care de multe ori le depășește instinctul de conservare, dar mai știm și că „la butoane” sunt oameni care au o singură grijă: imaginea publică!

  Ei, fiind vorba exact de asta, poate se gândesc cei în cauză să caseze mașina aia care numai mașină nu mai poate fi și să respecte instituția pe care atâția oameni încearcă prin muncă să o scoată din anemia autoindusă.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.