sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce înseamnă investițiile private: sensul giratoriu din Vladimirescu se apropie cu pași repezi de finalizare

  de Mihai Todoca | 18 octombrie 2021, 5:19 PM | Știri Arad

  0

  Cum suntem deja obișnuiți când vine vorba de dezvoltare și investiții, mediul privat pare să aibă un succes mult mai mare față de administrațiile publice. Administrațiile locale din țară de multe ori dau vina pe birocrație pentru întârzierea demarării unor proiecte, sau mai rău finalizarea lor, „semănând” peisajul urban cu construcții ruginite. Exemple în Arad am avut și avem în continuare destule, că e vorba de pasajul de la CET, cel din Micălaca sau chiar stadionul UTA, care știm prea bine cum și când s-a recepționat, imaginile cu inundațiile din vestiare ajungând și în presa națională.

  Cu toate acestea, cei care realizează sensul giratoriu din Vladimirescu se pare că nu se lovesc de birocrația românească atât de blamată, lucrările apropiindu-se cu pași repezi de finalizare.

  Reamintim că sensul giratoriu de la Vladimirescu se realizează în urma investițiilor puse la bătaie de supermarket-ul Lidl, care va avea un magazin acolo, cu toate că necesitatea unui sens giratoriu a fost exprimată în trecut de mai mulți locuitori din cartierul Via Carmina, din cauza accidentelor mortale petrecute în zona respectivă.

  244862401 199798942284716 947313177808836919 n

  „Sensul giratoriu va avea un diametru de 50 m și 4 brațe: două pentru circulația de pe DN7, unul pentru acces în Via Carmina și unul pentru accesul în viitorul hypermarket ce se va construi în curând în incinta cartierului. Pista de biciclete de pe marginea DN7 va fi modificată, de asemenea, urmând să devină curbată, după forma sensului giratoriu.

  Terenul care se pune la dispoziție pentru lucrare este de aproximativ 7.000 mp, din care 600 mp puși la dispoziție de către Primăria Comunei Vladimirescu, iar investiția în construcția sensului și lucrările complementare se ridică la o suma de peste 700.000 Euro + TVA, investiție susținută de catre Via Carmina. Ulterior finalizării construcției sensului giratoriu, acesta va fi predat autorităților,”  se arată într-un comunicat transmis Adela Tanasa, CEO Via Carmina.

  Și totuși…totuși nu putem să îi uităm pe locuitorii celuilalt cartier din Vladimirescu, Europa, care nu vor beneficia de sensul giratoriu, acesta necuprinzând și intrarea/ieșirea către cartier.

  Poate dacă va veni alt supermarket se va realiza și acest lucru.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.