Pericol pentru cei care descarcă filme și seriale online! Percheziții la site-urile care încalcă legea copyright-ului

  de - | 12 octombrie 2015, 9:15 AM | Film

  0

  Poliția Română efectuează, la această oră, 9 percheziții pe raza municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro prin punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) şi de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

  La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează  9 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, la locuinţele a 4 persoane şi la sediile unor societăţii controlate de acestea.

  Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, cei în cauză ar fi creat mai multe pagini de internet, prin intermediul cărora ar fi pus la dispoziţia publicului şi ar fi retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor.

  Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, aceștia ar fi înfiinţat numeroase societăţi atât în România cât şi în alte state (inclusiv societăţi de tip „off-shore” înfiinţate în Cipru şi SUA-Delaware).

  Cu ajutorul societăților înființate, ar fi disimulat tranzacţiile efectuate şi ar fi ascuns veniturile obţinute din aceste activităţi ilicite, mare parte din sumele obţinute în acest mod fiind reinvestite.

  Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de aproximativ 1.500.000 de euro.

  Cei vizați vor fi conduși, pentru audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma probatoriului administrat, urmând a fi dispuse măsurile procedural penale care se impun.

  Cele 4 persoane sunt cercetate pentru săvâşirea infracțiunilor de punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) şi de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor şi spălare de bani.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiştilor din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, precum şi a luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.