Un tânăr arădean, în Top 10 pe plan mondial la concursul „Microsoft Office Specialist”

  de Special Arad | 8 august 2018, 8:08 PM | Educaţie

  0

  Cea mai populară competiție pentru abilitățile tehnologice din Microsoft Office și singura care a fost aprobată de Microsoft încă de la începuturile sale în 2002, competiția „Microsoft Office Specialist” a atras anul acesta peste 760.000 de candidați din 116 țări, cu o creștere de 35% a participării față de anul trecut. Cei trei concurenţi care au reprezentat România au fost Mihaela Florea din Brăila (secțiunea „Word”) – locul 4 mondial, Tiberiu Danciu din Bucureşti (secțiunea „Excel”) – locul 4 mondial şi Dennis Rotariu din Arad (secțiunea Powerpoint) – locul 6 mondial.

  Elevii au concurat pentru a-și dovedi abilitățile superioare în Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Pentru a intra în competiție, concurenții cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 ani au luat examenul de certificare Microsoft Office Specialist (MOS) în concursuri regionale care au avut loc la nivel mondial și 152 de finalişti din 52 de țări au concurat în runda finală de concurs din Orlando, Florida (Statele Unite ale Americii), în perioada 29 iulie – 1 august 2018.


  Participanții și profesorii coordonatori români

  Dennis Rotariu a fost elev la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, iar în momentul de față este acceptat ca student la Universitatea Timişoara, Facultatea de informatică, în limba engleză. El a intrat la facultate fără examen, pe baza premiilor obţinute la diferite concursuri de profil în cei patru ani de liceu. Acesta spune că își va încerca norocul și anul viitor la aceeaşi competiţie, dar la secțiunea „Excel”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.