Performanță de excepție în sportul minții: Șah Club Vados Arad, vicecampioana României!

  de Dan Lazăr | 17 septembrie 2020, 11:24 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Rezultat excelent pentru clubul arădean de șah participant în Superliga masculină. Șah Club Vados a devenit, joi seara, vicecampioană națională, având un total de 12 puncte, după cele 9 runde jucate la Izvorani.

  Arădenii au fost depășiți în ierarhie doar de către Medicina Timișoara (13 pct.), pe podium mai urcând un alt club timișan, CSC Girova și Giarmata Vii (11 pct.).

  Rezultate Șah Club Vados Arad:

  1,5 – 4,5 cu Medicina Timișoara

  5 – 1 cu Politehnica Iași (campioana en-titre)

  4 – 2 cu CSC Giroda și Giarmata Vii

  5 – 1 cu Smart Galați

  3,5 – 2,5 cu CȘM Baia Mare

  2,5 – 3,5 cu Oltenia Craiova

  6 – 0 cu Viitorul Urziceni

  3,5 – 2,5 cu Univ. Timișoara

  Sentimente amestecate

  „Dacă cineva îmi spunea, la începutul competiției, că vom încheia pe locul doi nu puteam să îl cred privind spre loturile principalelor trei favorite. Acum, la final, am un sentiment de regret, pentru că am fost la un pas de titlul de campioană. Totul a depins de noi, eram pe primul loc în clasament, dar ne-am împiedicat, neașteptat, de Oltenia Craiova, echipă care ne-a învins și anul trecut. A intervenit o relaxare mentală, care ne-a costat aurul. Dar, trebuie să recunoaștem că Medicina Timișoara a meritat titlul, în meciul direct impunându-se clar. Această performanță nu se putea realiza fără sprijinul Centrului Cultural Județean Arad, IFB Finvest și magazinuldesah.ro”, ne-a declarat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados.

  Ei sunt vicecampionii României

  Din lotul echipei vicecampioane fac parte doi sportivi din Ucraina, Alexander Zubov (5,5 puncte) și Vitaly Sivuk (6), alături de IM Alexandru David (3,5), GM Alin Berescu (4,5), GM Tiberiu Georgescu (3), IM Dan Bogdan, FM Mircea Talu (5,5) și Victor Magold.

  Bronz național la Blitz

  Vados a fost anul trecut medaliată cu bronz la șah clasic, medalie care a poposit în vitrina clubului arădean și în acest sezon, în urma Campionatului Național de șah blitz, la care au participat 25 de cluburi. Arădenii lui Alin Câmpeanu au strâns 12 puncte, după 6 succese și trei înfrângeri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.