sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Breaking NewsZiua Z: Percheziții la traficanții de droguri din Arad

  de Ioana Costaș | 26 septembrie 2023, 7:26 AM | Știri Arad

  0

  13 percheziții domiciliare au loc, marți dimineața, în municipiul și județul Arad. Descinderile sunt desfășurate de DIICOT – Biroul Teritorial Arad și de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad. Anchetatorii au în vizor persoane care se ocupă cu traficul de droguri de risc și mare risc pe raza municipiului și județului Arad.

  În fapt, percheziții au loc – în această dimineață – în mai multe județe din țară, pentru combaterea fenomenului infracțional. Acțiunea este coordonată de DIICOT, aceasta purtând denumirea de „Ziua Z”.

  UPDATE

  Despre activitățile din această dimineață, DIICOT a transmis că efectuează 50 de acțiuni operative, la nivel național, împreună cu Poliția Română și Jandarmeria Română, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

  Din totalul acțiunilor, 37 sunt pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere, 3 acțiuni operative vizează combaterea traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară, iar o alta traficul de migranți, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, iar în alte 10 acțiuni operative, pe linia combaterii criminalității informatice, sunt puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară. În cadrul operațiunii, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.

  „Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracționale.

  Sunt vizate și grupuri infracționale care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră, implicate în săvârșirea altor fapte penale aflate în competența de investigare a DIICOT.

  Perchezițiile efectuate în cursul zilei de astăzi, au scopul obținerii de probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

  Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor.

  În acest sens, menționăm și faptul că în primele 8 luni ale acestui an, au fost întocmite 1088 de rechizitorii și au fost încheiate 287 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind trimiși în fața instanței 2629 inculpați, dintre care 1049 în stare de arest preventiv.

  În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, în fiecare caz în parte, DIICOT și Poliția Română vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice”, a transmis DIICOT.

  Citește și: Cocaina din pământul de flori: administratorul firmei din Aradul Nou, trimis în judecată pentru trafic internațional de droguri de mare risc

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.