Percheziţii la ROMATSA. Şeful interimar al Ministerului Transporturilor, ridicat de procurori

  de Special Arad | 30 ianuarie 2019, 8:09 AM | Naţional

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Procurorii şi poliţiştii au descins, marți seara, la sediul Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa). Între cei 6 indivizi ridicați în urma percheziţiilor se află actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, omul căruia Rovana Plumb i-a cedat atribuțiile de ministru interimar al Trasporturilor, precum şi un fost director general al ROMATSA.

  Conform Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, 6 persoane au fost duse la audieri.

  Se pare că procurorii au cerut documente referitare la contractele de consultanță juridică încheiate de Romatsa în perioada 2013-2017. Ar fi vorba despre un contract din 2017 pentru asistență juridică într-un proces cu ANAF.

  ”Polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

  Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

  sursa: Realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.