miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții la Arad, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată

  de Special Arad | 16 aprilie 2024, 11:59 AM | Știri Arad

  0

  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism transmite că pe raza județului Arad au loc 7 percheziții domiciliare, la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracțional care introducea ilegal deșeuri în vederea obținerii de bani.

  „La data de 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

  Cercetările efectuate au stabilit că, începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara) precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar în scopul obţinerii de beneficii financiare substanțiale.

  Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara.

  Activitățile sunt realizate cu sprijinul specialiștilor din cadrul ANAF și comisarilor Gărzii Naționale de Mediu.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite D.I.I.C.O.T.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.