joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Percheziții domiciliare la persoane acuzate de înșelăciune. Modul de operare seamănă cu cel al băieților din fața McDonald’s

  de Mihai Todoca | 10 februarie 2021, 9:56 AM | Regional

  0

  În August 2019, scriam despre băieții de pe Bulevardul Revoluției care acostau persoane de diferite vârste, în general femei, promițându-le șansa de a deveni fotomodel. Tot ce trebuiau să facă era să îi însoțească într-un apartament închiriat unde contra unei sume „modice”, aceștia le pregăteau un set de poze care erau ulterior publicate pe site-ul agenției. Bineînțeles că nu a mai fost contactat nimeni înapoi pentru a le fi propuse contracte de modelling. Băieții s-au tot reîntors, în același loc lângă McDonald’s, iar în ultima perioadă aceștia deveneau destul de agresivi verbal atunci când erau refuzați de arădeni.

  AICI puteți reciti un interviu realizat cu o persoană care a „lucrat” împreună cu acei băieți și am readus în actualitate acest articol deoarece astăzi în județul Alba polițiștii efectuează două percheziţii la persoane bănuite că le-ar fi promis unor cetățeni din județ că le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling.

  Mai jos redăm comunicatul complet al perchezițiilor:

  În această dimineață, polițiștii din Alba efectuează două percheziţii la persoane bănuite că le-ar fi promis unor cetățeni din județ că le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling.

  La data de 10 februarie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii, ambele în municipiul Alba Iulia, la punctul de lucru al unei societăți comerciale ai căror reprezentanți sunt bănuiți de înșelăciune și la o locuință din municipiu închiriată de aceștia.

  Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada ianuarie – februarie 2021, cei în cauză ar fi racolat, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, 7 persoane, de diferite vârste, toate din județul Alba.

  Acestora le-ar fi promis faptul că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 și 2.000 de lei, ar urma să le promoveze imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu diverse societăți de publicitate sau companii de modeling. Ulterior, nu ar fi efectuat demersurile în sensul celor promise cu ocazia încheierii contractelor.

  Opt persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri.

  La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice participă polițiștii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din I.P.J. Alba.

  Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.