Percheziții la Vinga și alte două localități: doi bărbați sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și contrabandă

  de Special Arad | 28 octombrie 2020, 4:11 PM | Regional

  0

  Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări față de doi bărbați bănuiți de savârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și contrabandă.

  În această dimineață, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Poliției Orașului Făget și a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Făget, au efectuat șapte percheziţii pe raza localităților Ohaba Lungă (5), Vinga (1) și Mănăștiur (1).

  Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că doi bărbați, în vârstă de 27 și 52 de ani, angajați a unei unități de profil silvic, începând cu anul 2017, recoltează în mod abuziv material lemnos din parchetele de pe raza de competență, pe care ulterior l-ar marca fals și l-ar vinde către diferite persoane, banii rezultați fiind folosiți în interes personal.

  Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 700 de litri produse accizabile tip băuturi spirtoase și intermediare, 17 bucăți de cartușe, 13 trofee provenite de la animale sălbatice și documente referitoare la însoțirea materialului lemnos din anii anteriori. De asemenea, polițiștii au identificat și 4 animale sălbatice ținute in captivitate: un lup, o căprioară și doi mistreți, iar pentru toate acestea pe numele acestora a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și contrabandă.

  Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.
  Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratulului de Jandarmi Timiș, Direcția Regional Vamală Timișoara, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Direcției Silvice Timiș.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.