miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  InclusivPentru serviciile aduse „partidului și țării”, polițistul pensionar cu ‘jde mii de lei pe lună, comisarul Ioan Puie, e angajat acum secretar tot la stat, la Comuna Moneasa

  de Alin Olteanu | 5 noiembrie 2018, 12:20 PM | Moneasa | Știri Arad | Topic special

  8

  Iar o să ne țină unii „prelegeri” despre cât de neprofesioniști suntem, sau cât suntem de răi, sau cât de „trași cu sfori” ne dovedim, încât să publicăm informațiile de mai jos cu o întârziere atât de mare. Și acestora le spunem că nu contează când, ci contează că am aflat, că ne-am revoltat și că, tocmai din aceste cauze, ne asumăm eventualele critici punctuale. Dar nu avem cum să trecem cu vederea un asemenea caz pentru că nu este, cu siguranță, unul singular.

  Și atunci…

  Domnul comisar Ioan Puie, fost comandant adjunct al Poliției Arad, a ieșit la pensie undeva prin anii 2015. Pensia… una de stat acasă și frecat frunza la câini sau de plecat în lumea largă: 85.000 de lei pe an, adică vreo 7000 de lei pe lună! Cine nu se poate descurca cu o asemenea pensie, având în vedere că există sute de mii de români, angajați, care câștigă mult mai puțin?! Din 2016, pentru că statul român i-a dat voie, comisarul Puie a participat la concursul pentru a fi angajat secretar al comunei Moneasa. A participat la concurs singur și, cum se poate vedea din declarația de avere a acestuia (postată mai jos), a și devenit secretar al comunei amintite. În ciuda faptului că trebuia să facă naveta Arad (unde are domiciliul stabil)-Moneasa, domnului Puie i-au convenit – dacă tot a putut!- și noul salariu… primit tot de la statul român. Câți bani? Aproximativ (tot din declarația de avere – nota red.) 3000 de lei lunar!

  Citește și Comisarul Puie de la Poliție l-a crezut pe „Bilă” de la PSD și nu pe Falcă de la Primărie! (GALERIE)

  Sinceri să fim, pe noi ne enervează tare informațiile de mai sus. Și subiniem asta deoarece ne gândim că există mulți, foarte mulți tineri care nu au nicio șansă de angajare și pleacă spre alte „zări” să muncească indiferent ce, iar „pensionarii de succes” din România își găsesc imediat locuri călduțe, tot în sistemul public, demonstrând cât de idiot este statul român!

  Practic, le plătim pensia pentru că au muncit la stat până și-au zis că nu mai pot, indiferent de motive, iar ulterior le plătim salariul plătit tot de stat pentru că s-au răzgândit și… mai pot! Și nimeni nu le cere nicio socoteală!

  Primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, contactat telefonic, ne-a declarat: „Nici mie nu mi se pare normal ca un om care a fost încadrat la stat, să iasă la pensie și apoi să se angajeze din nou, tot la stat. Dar legea este lege și nu avem ce face, trebuie să o respectăm. A fost singurul candidat care s-a prezentat la concurs și care a îndeplinit condițiile cerute acum de lege. Chiar m-am plâns zilele trecute că nu am găsit pe nimeni în zonă care să ocupe postul, având în vedere că acum domnul Puie este mai mult în concediu medical. A stat aici în chirie și ne-a spus că nu mai rezistă în umiditatea asta. Dar, revenind, legea permite, nu avem ce face chiar dacă eu personal nu aș fi de acord, trebuie să respectăm legea.”

  Aici aveți un alt caz, al unui pensionar din Poliție, angajat la primăria Ineu: City manager-ul orașului Ineu, Aurel Zaharia, fost comandant de Poliție, acuzat că recurge la amenințări milițienești împotriva celor care-l „mușcă de cur”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Daaaaa , da întrebați lumea in Moneasa de câte ori a fost văzut la munca ? Never … . Legile in țara asta sunt făcute de infractori pt infractori și gunoaiele lor . Și da , toți tinerii pleacă dincolo ca nu mai au ce face din cauza balaurilor de genul asta , stat de cacat , legi de cacat . De ce nu i se taie pensia și sa primească salariul ? Adică te pensionezi ca nu poți lucra de la stat și te angajezi la stat ? Cum vine asta ?

   +24 voturi
   +1
   -1
  2. Acest individ care a purtat haina de polițist, dat de statul român, acuma se poate vedea cu ce onoare a avut fața de țară, de semeni săi, uniforma purtată. Acuma după pensionare, își permite asemenea aspecte legate de conduita, morala, cinste , corectitudine, educație, atunci când a fost activ se poate da seama ce ilegalități, porcării, aranjamente, increngaturi, a fost în stare sa facă, și mai mult fiind la un moment dat secundul șefului politiei Atadene. Cea mai mare vină poartă, cei care au avut îndrăzneala tupeu sa facă asemenea legi, bine înțeles și în favoarea jigodiilor ce sunt. Pur și simplu iți vine de greață în ce vremuri a ajuns aceasta țară minunată România. Din cauza, hoților, jigodiilor, bandiților, mafioților, inculților, care au ajuns să conducă aceasta țară, începând de la puterea centrala, pina la cea locală. ! Oare pina cind se va termina cu această perioadă de batjocură asupra nației române, oare va mai intra întro normalitate adecvata vreodată.!!!???.*

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. Jurist Daca cel care scrie articole pe acest site (deoarece ziar sau ziarist nu poate fi numit) se simte indignat de faptul ca o persoană desfasoara o activitate legală atunci ce sa intelegem ca ar fi normal sa desfasoare o activitate in afara legi? Pentru postul pe care il ocupă s-a organizat un concurs de catre Agentia Națională a Funcționarilor Publici fara a-se prezenta ,,un tânăr „sau o alta persoană interesată. În aceste situatii posturi din instituții publice care nu se ocupă, după opinia d-voastră ar fi mai normal să functioneze cu scheme de persona incomplete. Dar în acest asa zis articol miroase a atac la persoană si a denigrare.

   --17 voturi
   +1
   -1
   • Balan Ioan,esti si tu ceva securist sau militian ca cel din articol? Ai si tu pensie speciala? Va mai tine mult pamantul?
    Adica ala dupa o viata de frecat ridichea se pensioneaza cu pensie cat 3 salarii de muncitor si acum mai lacomeste la banin de la stat? Asa capabila sa fie fosila? Ba,astia ca voi trebuie arsi pe rug cu tot cu familii si neamuri,doar asa scapa tara asta de lepra!

    +11 voturi
    +1
    -1
  4. Vă felicit domnilor de la Special. Mizeriile acestor căpușe trebuie arătate cetățenilor, doar, doar s-or deștepta și nu vor mai întoarce capul când văd nedreptatea și șmecheria. Poate merită să vă îndreptați atenția și spre vicele de la Beliu. Umblă vorba prin târg că ar fi fost foarte bolnav, s-a pensionat de boală și brusc s-a însănătoșit (consumând ciolan PSD-ist). Cum nu-i îneacă providența cu propria lor lăcomie pe ăștia fără scrupule…..

   +13 voturi
   +1
   -1
  5. Sa mori tu, ma Herbei, ca ai catat si n-ai gasit pe nimeni din comuna?! Ai facut public anuntul concursului, asa ca sa afle toata lumea?Cum puii mei l-ai gasit pe asta tocmai din Arad/Socodor? Da iti spun eu, ma pulimoc, cum l-ai gasit, si-ti dau un singur nume, Balaj, asa, sa nu ne mai crezi fraieri. Sa va fie rusine, nemernicilor?

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.