luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  City manager-ul orașului Ineu, Aurel Zaharia, fost comandant de Poliție, acuzat că recurge la amenințări milițienești împotriva celor care-l „mușcă de cur”

  de Mihai Todoca | 22 iunie 2018, 8:45 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Cum se întâmplă de multe ori într-un orășel mai mic sau chiar alte localități din Arad, cetățenii acestuia ajung să se cunoască destul de bine între ei. Nu rare sunt ocaziile în care anumite certuri sau divergențe să ajungă să fie cunoscute pe plan local de toți locuitorii, nu nepărat doar cei implicați în „subiect”.

  Așa se întâmplă și la Ineu, unde un consilier local îl acuză pe city manager-ul localității că l-a amenințat. Mai exact, consilierul Silviu Dimofte ne-a contactat telefonic pentru a se plânge: „Discutam cu cineva că există o problemă de moralitate atunci când un fost comandant de poliție, pensionat și cu o pensie destul de mare, ajunge să fie numit city manager-ul Ineului. Un post care (și acesta!) este bine plătit. Ulterior am primit un telefon de la city manager,  Aurel Zaharia, care m-a amenințat. A făcut-o într-un mod subtil. Mi-a spus „să am grijă, să nu îl mai mușc de cur că… e tot el. Adică, cum ar veni, tot la el se va ajunge pentru că a fost comandant de poliție. Dacă nu vreau să am probleme…”

  Nu suntem în măsură să judecăm o parte sau alta, noi aflându-ne doar în postura de observatori, așa că am luat legătura și cu city manager-ul Ineului, Aurel Zaharia, care ne-a declarat că: „Practic el a făcut niște afirmații către cineva că eu sunt angajatul Primăriei și din  cauza mea nu s-au luat ceva bani și chestiuni de genul acesta. Și l-am sunat și i-am zis „de ce ai făcut afirmațiile astea? Trebuia să ajungi să vorbești cu mine”. Atât. Discuții de genul acesta. Nu l-am amenințat cu absolut nimic! El percepe cum vrea el vorbele astea, ce să zic? Fiecare e liber să creadă ce vrea”.

  Nu știm dacă se va opri aici scandalul iscat între cei doi sau dacă se va ajunge și cu plângeri la poliție, dar cert este că nu iese fum fără foc… Sau?

  P.S. Este totuși mai mult ca să ne exprimăm și noi o umilă părere, nu putem să nu remarcăm că oameni care s-au aflat în funcții de conducere în  statul român  și au ieșit din sistem cu pensii imense, ajung să fie angajați tot de stat, luând „fața” unor tineri care se chinuie să își găsească un loc de muncă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pe cand o lege sa interzica pensia si salariul de la stat , ori una, ori alta? La conducerea tarii sunt cateva fosile care incaseaza bani gramada din 2 parti. Nu contest ceea ce au facut ei in viata, dar deja ne lovim de foarte multe persoane care au activat in cadrul MAI sau MApN si ies la pensie la 40-45 de ani, ocupa functii in stat si mai ales uitam ca Romania este stat politienesc unde cei retrasi inca au pile in randul celor care activeaza.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.