marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Comisarul Puie de la Poliție l-a crezut pe „Bilă” de la PSD și nu pe Falcă de la Primărie! (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 13 octombrie 2014, 2:34 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Scandalul creat de banerele agâțate de PSD prin tot orașul este departe de a se fi încheiat. O armată de polițiști statali, și locali, directori de la insituții care lucrează cu Primăria, primarul, reprezentanți ai PSD-ului, trecători și… participanți la un botez a cărei petrecere avea loc în zonă, toți s-au adunat la „executarea” unui baner în zona Podului Traian, în Aradul Nou!

  Nici pentru o școală, pentru un drum sau pentru vreun pod nu s-au consumat atâtea energii cât pe bannerul lui Ponta.

  A fost un circ fără bani, care s-a transformat – „normal”! – într-un circ mediatic.

  Primarul susținea că banerul e ilegal, că se află pe proprietatea Primăriei, iar „publicitatea prin banere este interzisă în oraș conform unei hotărâri a Consiliului Local din 2006”. Pesedistul Ilie Cheșa, care și-a luat în serios rolul de cameraman, de pesedist, și de intervievator al lui Falcă, o ținea pe a lui: „stâlpii sunt 20 la sută ai ENEL-ului și 80 la sută ai BERD-ului”.

  Greu de înțeles ce băjbâiau cei doi,

  mai ales că nu stăm toată ziua să citim legile. Pentru cei prezenți totul era doar un circ. Și atât… Nimic mai mult…
  Totuși, în lupta lor pentru voturi, „războiul” verbal a continuat și totul a culminat odată cu sosirea adjunctului Poliției arădene, Ioan Puie. A fost seara în care Falcă și Puie și-au dat mâna și s-au prezentat reciproc, unul altuia. Tremurau amândoi –  primarul pentru că era permanent tachinat de Ilie Cheșa și colegul acestuia, filmat și întrebat, iar Puie pentru că era pus în situația de a-l ancheta tocmai pe edilul șef, tocmai cel care l-a demis în urmă cu câțiva ani pe colegul și prietenul său Gheorghe Țica, fostul șef al poliției arădene.

  „Domnul primar, înainte de orice, vreau să vă asigur că nu am venit aici să fac vreun abuz. Vreau să îndepărtați toți oamenii care nu au legătură cu acest subiect și apoi să dați o declarație”, au fost primele cuvinte ale lui Puie către Falcă. Apoi vorbeau cu toții. Păreau niște țațe scăpate în stradă în toiul nopții, printre niște oameni și așa necăjiți din cauza egalului cu Ungaria la fotbal.

  Maxima serii vine de la Puie, via „Bilă”

  Maxima serii avea să fie tot a comisarului Ioan Puie. Deși primarul îi tot îndruga verzi și uscate cum că banerul este pus ilegal, pe proprietatea Primăriei, Puie a avut un răspuns incredibil: „Domnu primar, mie mi-a spus domnul (n.r. Ilie Cheșa) că stâlpii sunt ai BERD-ului”…

  „Adjunctul Puie a venit la mine și mi-a zis că el știe de la Bilă că stâlpii sunt ai BERD-ului. Puie l-a crezut pe Bilă și nu a crezut autoritatea. Puie nu știa nici de legea 370 și nici ce este BERD-ul”, spune Falcă.

  Scandalul s-a terminat cu urale și aplauze. Toți cei prezenți la botezul care avea loc la hotelul din zonă au ieșit în stradă și au aplaudat la coborârea banerului. Circ, ce vă spuneam?…

  Circul avea să continue, pe aceleași coordonate, până spre dimineață. Disputele aveau să se dea pe banerele de la Gară și din Zona UTA. Discuțiile, declarațiile, energiile, toate au fost luate cu copy-paste de la scandalul de la Aradul Nou.

  IMG_7081

  Falcă a cerut demisia șefului Poliției Arad și a adjunctului Ioan Puie

  Gheorghe Falcă le-a cerut demisia celor doi șefi ai Poliției arădene, Ioan Tamaș și a adjunctului Ioan Puie. „Cer demisia celor doi comandanți, Tamaș și Puie, pentru faptul că nu cunosc legislația și pentru că au îngrădit punerea în legalitate pe proprietatea municipalității a acestor banere”, spune primarul… care a părut că nici nu-i cunoaște pe Tamaș și pe Puie… după cum ziceam… decât de la scandalul de față încoace.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.