sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Pentru noaptea asta i-aș pupa adidașii!”. Editorial fabulos al lui CTP despre Simona

  de Special Arad | 10 septembrie 2015, 12:32 PM | Sport

  0

  Cristian Tudor Popescu și-a anunțat în urmă cu câteva săptămâni demisia de la Gândul, dar a rămas o voce în spațiul virtual. Un împătimit al tenisului, CTP, un veteran al presei românești adulat de unii și contestat de alții – pentru că așa îi stă bine unui ziarist – scrie în continuare, și unde poate să o facă cel mai bine dacă nu pe pagina sa de facebook.

  Critic prin excelență, CTP are mai multe articole critice la adresa marilor sportivi ai României ca Hagi, Ilie Năstase sau chiar Simona Halep. Pe Hagi l-a desființat prin 1998, înainte de Mondialul francez, atunci când scria despre „Rege” că „îi e frică să calce liniile de tramvai ca să nu se curenteze”. A făcut-o uneori și cu Simona Halep, dar ceea ce a scris azi noapte, imediat după victoria contra Victoriei Azarenka la US Open, este fabulos.

  „Miezul de stea!

  Doamne, cât de dragă îmi e fata asta! O mai critic când cred că e nevoie, dar pentru noaptea asta i-aș pupa adidașii!

  Ce privire a avut la schimbul ucigaș, „ruletă rusească”, cu care a făcut break la 3-3! „Căpcăuna” Vica s-a îndoit pur și simplu sub forța și hotărârea care izbucneau de dincolo de fileu.

  La 5-4, când mă suisem în picioare pe scaun și Simona servea pentru meci, Azarenka a trimis un retur la limită. Mangusta a cerut probă video, apoi s-a uitat cu atenție la urmă și i-a făcut semn Marianei Alves că anulează solicitarea. Totul cu un calm de dispecer de zbor într-un turn de control! Mesajul transmis Azarenkăi era apăsat: îmi păstrez challenge-ul, pentru că pot să și pierd ghemul ăsta, dar o să lupt cu tine oricât e nevoie și tot te bat!

  Vă rog să mă credeți, în clipa aceea am știut că orice s-ar întâmpla, va câștiga. Pentru că i se vedea miezul de stea! Miezul reactorului nuclear Simona Halep!

  Am trăit cel mai bun meci din cariera de până acum a Simonei. Peste victoria la Serena Williams de anul trecut, la Singapore. Pentru că, pe lângă lovituri extraordinare, Simona are acum maturitate în joc, consecvență tactică, viziune a meciului.

  E o șansă uriașă faptul că valorosul Darren Cahill, cu priceperea și felul lui de a fi care îi generează încredere, a rămas alături de Simona, câștigând și el partida cu „fostul” Wim Fissette.

  Așa cum știți, nu-mi place să fac pronosticuri. Dar acum, nu pot să nu vă spun ce simt, oricât mi-ar plăcea Flavia Pennetta ca jucătoare și ca femeie: în saltul ei către The Great Real Grand Slam, Serena va da din nou peste Simona!”

  ctp1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.