joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Pentru că a filmat cum se plimbau gândacii pe biroul lui, un polițist riscă să fie dat afară

  de - | 7 mai 2017, 6:10 PM | Naţional

  0

  Imaginile au fost filmate în dispeceratul 112 al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman. Filmarea, făcută de un poliţist care lucrează acolo, a fost postată pe o reţea de socializare de către Sindicatul Poliţiştilor „Diamantul”.

  Conducerea IPJ Teleorman a dispus declanşarea unei cercetări disciplinare cu privire la agentul-şef adjunct de poliţie pentru încălcarea Hotărârii de Guvern 585 din 2002, constând în aceea că ar fi efectuat fotografii fără autorizaţie în interiorul unei zone de securitate administrativă a Centrului Operaţional”, a explicat Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

  Cazul a ajuns și la urechile ministrului de interne.

  „Dacă s-a luat decizia cercetării eu zic că este bine. Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze acea insectă. Că există acea insectă este o problemă şi tocmai de aceea aştept şi eu să văd care sunt concluziile acestei cercetări”, a declarat ministrul de interne, Carmen Dan.

  Conducerea sindicatului din care face parte poliţistul cercetat acuză, însă, o anchetă abuzivă.

  Ei se prevalează de faptul că acel spaţiu ar fi strict secret. Pereţii nu sunt clasificaţi, mizeria nu este clasificată şi nu s-au filmat informaţii sau documente clasificate. Ei încearcă să inducă această stare tocmai pentru a-şi ascunde gravele probleme de igienă. Pereţii nu sunt zugrăviţi, parchetul este foarte vechi, toţi aceşti factori generează un mediu foarte bun pentru bacterii şi ceilalţi paraziţi”, a explicat la Digi24 Alexandru Firicel, reprezentant al sindicatului „Diamantul”.

  Ancheta disciplinară ar putea duce chiar la demiterea din poliţie a celui care a filmat imaginile.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.